Palatul Bragadiru, bijuterie arhitecturală a Bucureștiului, scos la vânzare pentru 25 de milioane de euro

Data:

Palatul Bragadiru, una dintre cele mai impresionante clădiri istorice din București, a fost scos la vânzare pentru suma de 25 de milioane de euro. Monumentul istoric, construit la sfârșitul secolului al XIX-lea de industriașul Dumitru Marinescu Bragadiru, dispune de 120 de camere, 43 de băi și o grădină spectaculoasă de peste 12.000 de metri pătrați.

O moștenire a Bucureștiului interbelic

Palatul a fost proiectat de arhitectul austriac Anton Shuckerl în 1894 și reflectă stilurile arhitecturale dominante ale epocii, combinând influențe clasice și eclectice. Clădirea a fost inițial concepută ca un spațiu dedicat culturii, fiind folosită de-a lungul timpului ca berărie, sală de spectacole și teatru. Sala de bal „Colosseum”, una dintre atracțiile majore ale palatului, continuă să găzduiască evenimente exclusiviste.

De la confiscare la restaurare

După naționalizarea din 1948, clădirea a devenit Casa de Cultură „Lenin” a Sectorului V, pierzându-și statutul de proprietate privată. A rămas în această stare până în 2003, când a fost retrocedată moștenitorilor lui Dumitru Marinescu Bragadiru, care au restaurat edificiul la gloria sa de odinioară.

Oportunitate pentru investitori

Astăzi, Palatul Bragadiru funcționează ca un centru pentru evenimente private și corporate, fiind apreciat pentru eleganța și atmosfera sa aristocratică. Cu o suprafață totală de 10.110 mp și terenul aferent de 4.369 mp, oferta de vânzare include și grădina de vară, terasele și elementele arhitecturale spectaculoase, cum ar fi scările în spirală în stil normand, oglinzile venețiene și balcoanele victoriane.

Vânzarea acestei bijuterii arhitecturale reprezintă o oportunitate unică pentru investitori pasionați de patrimoniul cultural, doritori să valorifice o clădire de prestigiu în inima Bucureștiului.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
Național/Internațional

 Cum îmi construiesc brandul personal în 2025 – și de ce contează

Acum câțiva ani, mergeam la primele mele evenimente de...

Atacuri reciproce cu drone între Rusia și Ucraina: trei morți, inclusiv o fetiță de 12 ani

Noaptea de luni spre marți, 29 aprilie, a fost...

Semnal Magazin
SEMNAL

„Distrugătorul de flori” a fost abandonat, dar a găsit iubirea adevărată – Povestea cățelușului Piki

Cățelușul Piki a fost abandonat la începutul lunii aprilie...

Imagini revoltătoare la Agnita: vaci legate de o mașină și târâte pe stradă. Poliția a deschis o anchetă

Scene șocante au fost surprinse recent în Agnita, județul...

Tulcea: Doi căței uciși cu bestialitate în curtea stăpânilor. Poliția a deschis dosar penal

Incident revoltător în comuna Luncavița, județul Tulcea. Un bărbat...

Strawberries & Cream Crepe Cake – desertul delicat al verii

Un desert rafinat, spectaculos și incredibil de savuros, Tortul...

Ford Mustang Dark Horse – puterea întunecată a legendarei muscle car

Ford Mustang a fost întotdeauna un simbol al performanței...

Gran Canaria – perla exotică a Arhipelagului Canare

Situată în mijlocul Oceanului Atlantic, Gran Canaria este a...

„Cel mai urât animal din lume” a fost numit Peștele Anului în Noua Zeelandă

Blobfish-ul, cunoscut adesea drept „cel mai urât animal din...