„Padina Fest“ – cinci zile de bună dispoziție pe Platoul Bucegilor

„Padina Fest“ – cinci zile de bună dispoziție  pe Platoul Bucegilor

MARATONUL-BUCEGILOR 2PadinaFest_postergeneral-736x1024Padina Fest, un festival montan născut din dragoste și grijă pentru natură, îmbină cu succes aventura, muntele şi muzica, într-un cadru special, Platoul Padina și munţii Bucegi. Timp de 5 zile, în perioada 31 iulie-4 august, de dimineaţă până târziu în noapte, s-au escaladat munţii din zonă, concurenții şi-au depăşit limitele prin tot soiul de activităţi care le-a dus adrenalina la cote ameţitoare. Seara, au văzut cele mai bune filme la cel mai înalt cinematograf din România şi s-au distrat cu trupe care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Padina Fest este un eveniment complex, gândit astfel încât să ofere tuturor participanţilor activităţi diverse şi distracţie fără a periclita cadrul natural. Astfel, promovarea zonei turistice, ecoturismul la mare altitudine, ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural precum şi ridicarea gradului de educare montană în rândul participanţilor sunt cap de listă în ceea ce priveşte obiectivele acestui festival.
MARATONUL-BUCEGILORAproape 8.000 de turişti au fost aşteptaţi să urce la „Padina Fest“, de miercuri până duminică. Aflat la cea de-a patra ediţie, „Padina Fest“ se bucură deja de un renume excelent printre iubitorii de munte şi de senzaţii tari. Padina Fest promovează activităţile sportive şi un stil de viaţă sănătos axat pe mişcare în aer liber, mersul pe bicicletă, maratoane de MTB, căţărat pe munte, tras cu arcul, tiroliană, precum şi concerte în aer liber. De asemenea, amatorii de trasee montane s-au putut înscrie la Maratonul Bucegilor, iar iubitorii de muzică clasică au putut vedea pe viu orchestra Filarmonicii Muntenia, care a susţinut un concert în Peştera Ialomiţei, la aproape 1700 metri altitudine.  În fiecare seară s-au desfășurat concerte ale unor trupe celebre, cum ar fi Camera 101, An Theos, Mojo Barrel, Get Beget, Ad Hoc, Domino, Perfect Zero For Infinity, Alternosfera, Dubioza Kolektiv, Rehab Nation, Urma, Al Jawala, Șuie Paparude și Music über alles – Urma & Al Jawala, iar joi, iubitorii de teatru a putut vedea piesa de teatru „Te iubesc, te iubesc“ adusă de compania de teatru Daya, în regia lui Cris Simion
Miile de turişti veniţi să petreacă cinci zile în răcoarea Munţilor Bucegi au plecat acasă siguri că vor dori să vină şi la festivalul de anul viitor, care se anunţă încă de pe acum cel puţin la fel de spectaculos ca acesta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments