Osimertinib, o pastilă administrată zilnic poate reduce la jumătate riscul de deces cauzat de cancerul pulmonar

Cele mai citite

Osimertinib este un medicament utilizat în tratamentul cancerului pulmonar cu mutații ale genei EGFR (receptorul factorului de creștere epidermic). Este un inhibitor de tirozin kinază care acționează selectiv asupra mutațiilor specifice ale genei EGFR responsabile de dezvoltarea cancerului pulmonar.

Este adevărat că osimertinib poate fi eficient în reducerea riscului de deces cauzat de cancerul pulmonar, în special în cazul pacienților cu mutații EGFR specifice (cum ar fi T790M) și progresie a bolii după alte tratamente cu inhibitori de tirozin kinază. Studiile clinice au arătat că osimertinib poate îmbunătăți semnificativ supraviețuirea globală și supraviețuirea fără progresie a bolii în acești pacienți.

Cu toate acestea, este important să subliniem că fiecare caz de cancer pulmonar este unic, iar rezultatele tratamentului pot varia în funcție de stadiul bolii, de alte condiții medicale preexistente ale pacientului și de alte factori individuali. Decizia privind utilizarea osimertinib și orice alt tratament trebuie luată în colaborare cu medicul oncolog, care va evalua toate aceste aspecte și va recomanda cea mai potrivită opțiune de tratament în funcție de situația specifică a pacientului.

Este important să menționăm că acest răspuns se bazează pe informațiile disponibile până în septembrie 2021. Noi descoperiri și cercetări pot aduce în viitor informații suplimentare despre utilizarea osimertinib și eficacitatea sa în reducerea riscului de deces în cancerul pulmonar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Parcul din Drăgănești-Olt devine plin de viață

Un proiect nou a fost demarat în orașul Drăgănești-Olt. Parcul din localitate va fi modernizat, cu investiții în facilități...

Alte articole din aceasta categorie