Organizația de tineret a PSD Argeș cere „deconspirarea” lui Constantin Nicolescu, președintele filialei, suspectat că ar fi fost ofițer al fostei Securității

Data:

Organizația de tineret a PSD Argeș a lansat o solicitare publică prin care cere „deconspirarea” lui Constantin Nicolescu, președintele filialei, suspectat că ar fi fost ofițer al fostei Securități. Într-o scrisoare trimisă presei, tinerii pesediști afirmă că Nicolescu ar fi avut legături cu fosta poliție politică și cer autorităților competente să dezvăluie dosarul său de securitate, ca dovadă incontestabilă a apartenenței sale.

Constantin Nicolescu a respins speculațiile, dar nu a negat explicit că ar fi fost ofițer de securitate. El a declarat atunci: „Eu nu mă simt sub nicio formă atacat atâta timp cât totul este neadevărat. Nu am nicio teamă că se poate găsi ceva în plus sau în minus pe această temă (în arhivele fostei Securități)”.

Întrebat în mod direct dacă a fost sau nu ofițer de Securitate, răspunsul său a fost evaziv: „Nu pot acum să discut treaba asta”, adăugând că nu crede că există vreo dovadă în acest sens.

Această cerere de „deconspirare” vine în contextul unei sensibilități mai largi în societatea românească față de trecutul colaboratorilor fostei Securități, iar acuzațiile lansate de tinerii din PSD Argeș ridică din nou întrebări legate de activitatea politică și moralitatea unor figuri publice din perioada comunistă.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL