Oraşele turistice, Valea Prahovei şi staţiunile balneare sunt principalele destinaţii alese de beneficiarii tichetelor de vacanţă

Jean Istasse_Director General_SodexoTurismul urban a reprezentat principala opţiune a angajaţilor care au primit tichete de vacanţă, concentrând 23% din cerere în ultimele 12 luni. Pe locurile următoare în topul destinaţiilor se situează Valea Prahovei şi Braşov (21%), staţiunile balneare (19%) şi staţiunile de pe litoral (17%).
Industria chimică şi metalurgică, distribuţia şi serviciile sunt principalele domenii de activitate ai căror angajaţi beneficiază de tichete de vacanţă.
Companiile cu peste 1.000 de angajaţi concentrează peste jumătate din cererea pentru tichete de vacanţă pe piaţa românească
Compania Sodexo Soluţii pentru Motivare, jucător de top pe piaţa românească a tichetelor, a identificat, în urma unei analize derulate în intervalul iunie 2012 – iunie 2013, principalele tendinţe în utilizarea şi acordarea tichetelor de vacanţă.
Aproximativ 23% dintre angajaţii care au primit tichete de vacanţă le-au folosit pentru turismul urban în ultimele 12 luni. Pe locurile următoare în topul destinaţiilor se situează Valea Prahovei şi Braşov (21%), staţiunile balneare (19%), staţiunile de pe litoral (17%) şi Bucureşti (10%). Alte destinaţii turistice preferate de beneficiarii de tichete de vacanţă au fost mănăstirile, oraşul Sibiu, Maramureş şi Delta Dunării.
„Pe lângă faptul că tichetele de vacanţă beneficiază în prezent de cea mai importantă facilitate fiscală din categoria beneficiilor extrasalariale, de 4.500 de lei/an/angajat, acestea reprezintă şi un instrument eficient de motivare a angajaţilor din companiile private. Echivalentul în bani al aceleiaşi recompense poate fi mai uşor direcţionat către nevoile zilnice ale beneficiarului, altele decât petrecerea timpului liber“, declară Jean Istasse, Director General Sodexo Soluţii pentru Motivare.
Cercetarea Sodexo reflectă faptul că peste jumătate din beneficiarii tichetelor de vacanţă provin din companiile mari, cu peste 1.000 de angajaţi, în timp ce 21% lucrează în companii cu 500 – 999 de angajaţi. Şi companiile mici (10 – 49 angajaţi) se află în top 3, deţinând 10% din cerere.
Industria chimică şi metalurgică, distribuţia şi serviciile sunt principalele domenii de activitate ai căror angajaţi beneficiază de tichete de vacanţă.
Pentru sumele acordate sub forma tichetelor de vacanţă, angajatorii sunt integral scutiţi de la plata contribuţiilor sociale, ajutându-i să realizeze economii substanţiale. De exemplu, pentru acordarea tichetelor de vacanţă în cuantum de 4.500 de lei, cheltuielile totale ale angajatorului sunt mai mici cu 2.422 lei decât dacă ar opta pentru acordarea aceluiaşi venit net în bani. Pentru sumele primite în tichete de vacanţă în limitele stabilite prin lege, angajatul plăteşte numai impozitul pe venit de 16%, beneficiind, în acest fel, de o putere de cumpărare mai mare cu 54% decât dacă ar primi echivalentul valoric al acestora în bani.
Tichetele de vacanţă sunt acordate numai de către companiile private, în prezent instituţiilor din domeniul public fiindu-le interzisă acordarea acestui tip de beneficiu.Voucher Turist Pass 2013_2014

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments