Oprescu: România suferă de sărăcie, de proastă guvernare şi de corupţie

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Foto- oprescu la CL.Candidatul indepedent Sorin Oprescu, s-a aflat joi, 29 octombrie, pentru a doua oară în judeţul Călăraşi.

În periplul său prin ţară cu caravana electorală, dr. Oprescu a vizitat şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, amândouă în aceeaşi zi. Prima oprire în judeţul Călăraşi, a avut loc într-un sat parcă “uitat de lume” – Brâncoveni. În satul Brâncoveni, Oprescu a fost luat cu asalt de ţăranii săraci, care s-au plâns de problemele cu care se confruntă: nu au un dispensar, nici asistentă sau doctor, pensiile sunt mici, nu au locuri de muncă şi îşi lucrează cu greu pământul. La un moment dat, din mulţimea de săteni s-a desprins o familie, soţ şi soţie orbi, care i-au cerut lui Oprescu să îi ajute să găsească un loc de muncă. Mai mult, cei doi i-au povestit că au un copil mic de 10 luni şi le trebuie urgent un termometru şi un tensiometru.
Puţin, după ora 14.00, Oprescu a sosit în municipiul Călăraşi. Aici s-a oprit la sediul său de campanie unde a fost întâmpinat de coordonatorii echipei de la Călăraşi, peste o sută de susţinători şi simpatizanţi. După ce a schimbat câteva impresii referitoare la campanie şi alte probleme, Oprescu s-a deplasat la fabrica de confecţii Marianono Tex, locaţie unde a fost primit cu multă simpatie. După aceste vizite, Sorin Oprescu, a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a ţinut să sublinieze că sărăcia este una foarte pregnantă în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. A rămas foarte impresionat de ce a văzut şi mai ales de ce a auzit în drumurile sale, în campanie. În conferinţa de presă, dr. Oprescu a atins un punct foarte sensibil al existenţei românilor. Oprescu a spus că România suferă de trei diagnostice. De sărăcie, de proastă guvernare şi de corupţie,  guvernanţi uitând de cele mai multe ori de cei bătrâni şi nevoiaşi.
“Am trecut prin multe sate ale Băraganului. Astăzi, (n.r. 29.10) m-am oprit  la Brâncoveni. Un sat parcă uitat de lume. Nu greşesc niciodată când vorbesc de sărăcie. De sărăcia extremă. Oamenii satelor sunt amărâţi, sunt săraci, dar mai au încă stropul acela de demnitate şi mulţi dintre ei ştiu că devin un fel de masă de manevră atunci când este vorba de campaniile electorale. Când m-am oprit la Brâncoveni, oamenii mi-au spus că la ei nu a venit nimeni, niciodată. Oamenii ăştia sunt atât de aproape de Slobozia şi Călăraşi, nu apă, nu au canal, nu au gaze, nu au dispensar şi ca să-şi cumpere un medicament bat 10 km. pe jos. Am fost şi am vizitat spitalul din Feteşti. Am prieteni acolo şi le mulţumesc că în anonimatul lor pot să facă mulţi oameni bine. Au fost perioade când mi-au spus că au avut cu ce să-i trateze în condiţiile anilor… poate de început de secol. După 14 ani, reuşim să terminăm un spital cu patru etaje, modern, cu aparatură necesară pusă la dispoziţie. Dar, 14 ani să dureze să faci o clădire de spital, e neacceptabil. În zona Sloboziei, oamenii sunt speriaţi că apa are foarte mult plumb. Cu toate staţiile de tratare şi preparare a apei. Ce facem? Unde este respectul pentru cetăţeni? Statul ar trebui să asigure tot necesarul de care avem nevoie? Dar oare avem nevoie de ceva? Avem nevoie de multe. Dar în principal avem nevoie de o schimare şi soluţia sunt eu. Nu mai putem tolera la maxim aceste minciuni. Să se termine odată cu ele. Vă chem pe toţi la vot, indiferent de alegerea pe care o veţi face. Repet, avem nevoie de schimbare”, a declarat Oprescu la întâlnirea cu media călărăşeană.
Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img