Operatii monitorizate video la Spitalul Judetean de Urgente Braila

Data:

Un sistem video de monitorizare a operatiilor va fi introdus la Spitalul Judetean de Urgente Braila, dupa cum a declarat marti pentru AGERPRES presedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Proiectul prevede ca operatiile astfel inregistrate sa fie analizate de profesori din tara si din strainatate, in cadrul unui program de perfectionare, care va fi derulat de Spitalul Judetean de Urgente Braila.
„Aceste inregistrari ale operatiilor vor fi o dovada a faptului ca medicii si-au facut sau nu treaba. Avem in proiect construirea unui amfiteatru la Spitalul Judetean din Braila, unde sa fie tinute cursuri de perfectionare, iar aceste inregistrari sa fie comentate cu profesori din tara si din strainatate. Monitorizarea video a operatiilor intra intr-un proiect de informatizare in valoare de doua milioane de euro“, a declarat Stancu.
Tot la Spitalul Judetean de Urgente se mai are in vedere montarea unui sistem de camere de luat vederi, proiect care are drept scop descurajarea celor care incearca sa dea sau sa ia spaga in spital, dupa cum a declarat pentru AGERPRES directorul medical al institutiei, dr. Mihail Iugulescu.
„Avem un proiect pentru monitorizarea camerelor de garda si a sectiilor cu camere de luat vederi, pentru a nu mai exista suspiciuni cu privire la spaga primita sau nu de medici. In sase-sapte luni, vom pune la punct informatizarea tuturor sectiilor“, a declarat dr. Mihail Iugulescu.
De asemenea, Spitalul Judetean din Braila are, de o luna, o linie de telefonie gratuita, unde pacientii isi pot exprima nemultumirile vizavi de modul in care sunt tratati in aceasta institutie.
„Asteptam ca cei care sunt nemultumiti sa formeze numarul respectiv si sa isi spuna problemele. Este un timp limitat in care oamenii pot spune ce i-a deranjat in relatia cu spitalul, care doctori l-au cerut spaga sau care i-au trimis sa isi cumpere medicamente. Prin asta urmarim sa cream o normalitate in spitalul judetean“, a declarat Stancu.
Presedintele CJ Braila a mai spus ca a purtat discutii referitoare la „ceea ce inseamna legalizarea acestor atentii pe care bolnavii le dau celor care le acorda asistenta medical si, chiar daca legea nu prevede ceva clar in acest domeniu, vor fi gasite solutii in interiorul spitalului“.
Gheorghe Bunea Stancu a adaugat ca, odata lansat acest sistem, in contractul de management va fi introdusa clauza ca, in conditiile in care reclamatiile se adeveresc, managerul sa fie sanctionat.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Campania electorală de pe TikTok a lui Călin Georgescu a fost finanțată de interlopi

Călin Georgescu a primit bani de la lideri interlopi...

Editura Alice Books lansează „Drumuri lăturalnice. Poveste din Xinjiang” de Perhat Tursun

O capodoperă a literaturii uigure tradusă pentru prima dată...

Documentele, ÎN ORIGINAL, de la SRI, SIE, STS și MAI despre campania lui Călin Georgescu

Președintele României, Klaus Iohannis, a aprobat, la cererea instituțiilor...