Omar Hayssam, transferat la Penitenciarul Mărgineni

HAYSSAM - PROCES TERORISMOmul de afaceri Omar Hayssam a fost transferat, joi, de la Penitenciarul Rahova la Mărgineni, având stabilit un regim de maximă siguranţă, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul unităţii de detenţie din judeţul Dâmboviţa.
Deţinuţilor care execută pedeapsa în regim de maximă siguranţă li se aplică măsuri stricte de pază, supraveghere şi escortare. Aceştia sunt cazaţi, de regulă, individual, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială în grupuri mici, în spaţii anume stabilite în interiorul penitenciarului, sub supraveghere continuă.
Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în patru dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck“, 3 ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu“, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Primele trei condamnări sunt definitive.
El a reuşit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în ţară în luna iulie a acestui an.
Ulterior, el a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie prin care solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru răpirea celor trei jurnalişti în Irak. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.