Olt – Unda de poluare cu titei va ajunge in raul Olt, dar se incearca amenajarea unui baraj absorbant la Draganesti

Cele mai citite

Unda de poluare cu produs petrolier de pe raul Oltet a trecut de cele doua barajele cu material absorbant si de neutralizare de la Falcoiu si se indreapta spre raul Olt, unde va ajunge in aceasta dupa-amiaza, apreciaza reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt, care mentioneaza ca se va incerca oprirea undei de poluare la acumularea Draganesti pe raul Olt.
Seful SGA Olt, Adi Barbu, a declarat pentru AGERPRES ca poluatorul va fi amendat si de SGA cu 100.000 de lei si a mentionat ca atat poluatorul, Conpet, cat si firma depoluatoare, au fost nepregatite, au avut o cantitate insuficienta de material pentru absorbtia si neutralizarea produsului petrolier din Oltet si cea mai mare cantitate de material pentru depoluare a fost adusa de la SGA din judetele Valcea, Dolj si Arges.
„Unda de poluare a trecut de toate barajele absorbante de la Falcoiu si va ajunge pe Olt in scurt timp. Se actioneaza in continuare cu diguri plutitoare de absorbtie, cu pilsorb, dar cantitatea de produs petrolier a fost mare si pata de titei s-a intins. Sunt reprezentanti de la SGA, APM, Garda de Mediu, ISU, Jandarmerie, se actioneaza in continuare. Se va incerca un baraj absorbant si pe raul Olt, la acumularea de la Draganesti. Pana acum s-au folosit peste 10 tone de materiale absorbante de la SGA si cei de la firma depoluatoare sustin ca vor aduce si ei materiale”, a spus Barbu.
Reprezentantii APM Olt afirma ca doar o treime din pata de produs petrolier de pe Oltet a fost neutralizata si aceasta se poate observa incepand de la 10 kilometri in amonte de localitatea Falcoiu si dupa aceasta localitate pana aproape de raul Olt. Grosimea petei de titei este intre doi si cinci milimetri.
Poluatorul, Conpet SA, va fi sanctionata si de Garda de Mediu Olt, tot cu 100.000 de lei, cu cat va fi amendat si de SGA.
Miercuri dimineata, la Bals, o conducta de transport titei ce traversa raul Oltet de la un mal la altul a fost avariata si produsul petrolier ce trecea prin conducta a curs in rau. Au fost inchise vanele conductei situate la malurile Oltetului, insa avaria nu a fost remediata din cauza nivelului si debitului crescute ale Oltetului. Unda de poluare se intinde pe Oltet pe o distanta de peste 30 de kilometri si acopera peste o treime din suprafata apei.
La Falcoiu este asteptat si Ministrul Mediului, Rovana Plumb, care va fi insotita de o echipa de specialisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie