Olt: “Turnurile groazei” din Slatina îşi schimbă imaginea după ani de degradare

Cele mai citite

După o aşteptare de peste un an şi jumătate, cele mai hidoase blocuri din Slatina îşi schimbă, în sfârşit, “look”-ul. Cele mai urâte blocuri din punct de vedere al aspectului vor deveni istorie după ce, joi – 22 noiembrie, primarul Darius Vâlcov a anunţat că s-a primit aprobarea de la Ministerul Dezvoltării pentru demararea lucrărilor de termoizolare.

Printre blocurile în cauză se numără şi ultimele cinci turnuri din oraş rămase nemodernizate. Locatarii blocurilor în cauză vor plăti doar 20% din suma investiţiei, restul urmând a fi suportat de Guvern şi primărie.

Locatarii a 16 blocuri din municipiul Slatina au primit o veste bună la final de an după ce Ministerul Dezvoltării a fost de acord cu începerea lucrărilor de termoizolare pe fonduri guvernamentale. Oamenii au aşteptat mai bine de un an şi jumătate această veste şi au completat chiar toată documentaţia necesară, dar a survenit blocarea fondurilor bugetare pentru toate lucrările similare în întreaga ţară. A fost nevoie să treacă ceva timp, dar aşteptarea a meritat: în maximum zece zile, autorităţile se aşteaptă să înceapă lucrările pentru schimbarea imaginii hidoase a blocurilor în cauză.

“Lucrările vor demara cu înlocuirea tâmplăriei vechi, cu una din termopan, şi, dacă vremea va permite, vom permite montarea schelelor pentru termoizolare. Se va lucra atâta timp cât vor permite temperaturile de afară. Ce rămâne se va termina anul viitor. Important este că oraşul va scăpa de imaginea deplorabilă a blocurilor în cauză”, a afirmat edilul Darius Vâlcov.

“Turnurile groazei” intră în istorie

Lista cu cele 16 blocuri care vor fi termoizolate din fonduri guvernamentale cuprinde următoarele scări: turnurile GA 15 – scările A, B şi C de pe strada Primăverii (vizavi de piaţa Zahana, n.a.), GA 8A şi GA 8C de pe str. Libertăţii, apoi urmează blocurile cu patru etaje: 1B-16 de pe strada Constantin Dorobanţu (toate scările), FA 12 – strada Unirii, G1-G2-G3 de pe strada Drăgăneşti, ZA 7G – Aleea Mărului, transferat de la programul local de termoizolare.

Lucrările vor începe în zece zile, valoarea fiind estimată la 6,7 milioane lei fără TVA. Din suma totală, 50% va fi suportată de Guvern, 30% de primărie, iar locatarii vor achita restul de 20%, după cum urmeză: 5 % la terminarea lucrărilor, iar restul în rate anuale pe o perioadă de zece ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie