Olt: Suma prevăzută pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, similară celei de anul trecut

Suma prevăzută de Consiliul Judeţean Olt pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în iarna 2012-2013 se ridică la 2,6 milioane lei, cu doar 100.000 lei mai mult decât în iarna trecută, costurile fiind estimate să ajungă în condiţii de ‘iarnă medie’.

CJ Olt nu va plăti pentru staţionarea utilajelor, ci numai pentru orele în care vor acţiona efectiv la deszăpezire.

Consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică, a declarat, că pentru deszăpezirea drumurilor judeţene a fost încheiat în 2011 un contract cadru valabil timp de patru ani cu patru firme care vor acţiona în cinci zone ale judeţului în caz de ninsori.

‘CJ Olt a prevăzut pentru această iarnă suma de 2,6 milioane lei, din care 400.000 lei pentru ultimul trimestru al anului 2012. Din aceşti bani se achiziţionează material antiderapant, se pregătesc drumurile pentru intrarea în iarnă (se pune materialul antiderapant în curbe şi în pante), se acţionează pentru deszăpezire şi se pregătesc drumurile pentru ieşirea din iarnă (plombări, decolmatări de şanţuri, tăierea vegetaţiei uscate de pe marginea drumurilor etc)’, a spus Miruna Ginerică.

În Olt sunt 40 de drumuri judeţene, cu o lungime totală de aproximativ 1.000 de kilometri.

Directorul Cancelariei Prefectului judeţului Olt, Dan Stoichicescu, a afirmat marţi că au fost făcute pregătirile necesare pentru intervenţia în caz de ninsori şi pe drumurile naţionale. Deszăpezirea acestor căi rutiere este responsabilitatea Secţiei de Drumuri Naţionale Slatina.

Iarna trecută probleme din cauza ninsorii şi viscolului au fost în special pe drumurile judeţene.

 

 

 

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.