Olt – Spitalul Slatina trebuie sa-i dea medicului suspendat Fulga 190.000 lei

Data:

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina trebuie sa-i plateasca medicului Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgente (UPU), suspendat din functie incepand de joi din cauza decesului unui pacient pe care a refuzat sa-l consulte, suma de 190.000 lei in urma unei hotarari judecatoresti obtinuta de doctor anul trecut.
Potrivit managerului SJU Slatina, Andrei Iordache, respectivii bani reprezinta suma pe care instanta a considerat ca ar fi obtinut-o medicul, din salariu, daca nu ar fi fost concediat in 2009 de catre SJU Slatina. Tot instanta a decis ca a fost nelegala desfacerea contractului de munca a medicului Fulga si ca acesta trebuie reincadrat pe post. Cornel Fulga a fost concediat in ianuarie 2009 dupa ce un pacient a murit pe holurile UPU Slatina, fara a fi primit ingrijiri medicale desi a fost trimis timp de patru ore de la o sectie la alta a spitalului.

„Este vorba de drepturi salariale restante, conform unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Spitalului trebuie sa-i dea personal medicului 100.000 lei si alte 89.000 lei trebuie sa le achite spitalul catre bugetul asigurarilor sociale pentru acelasi medic. Deocamdata nu au fost platiti acesti bani, probabil ca vor fi dati esalonat“, a indicat Andrei Iordache.
Presedintele Consiliului Judetean Olt, Paul Stanescu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, referitor la banii pe care spitalul trebuie sa-i plateasca medicului de la UPU, ca „se ridica semne de intrebare asupra activitatii juristilor de la spital, despre cum s-au prezent ei in instanta“. Stanescu a adaugat ca in cazul in care comisiile de ancheta care cerceteaza acum cazul decesului pacientului din Ganeasa vor decide ca medicul Fulga este vinovat, personal va face plangere penala impotriva doctorului. ‘Sunt trist pentru ca dupa atatea eforturi facute pentru ca acest spital sa functioneze bine, sa se imbunatateasca calitatea actului medical, avem din nou probleme. Asemenea evenimente sunt regretabile si pentru faptul ca arunca cu noroi in tot personalul medical de la Slatina. Tot ce s-a intamplat in acest caz a fost sesizat de la inceput de managerul spitalului, cu care am discutat pentru a lua masuri astfel incat asemenea situatii sa nu se mai repete. Ca in orice sistem si in spital sunt uscaturi. Acestea trebuie sa dispara si de la spital si de peste tot’ a comentat Paul Stanescu, despre ultimul caz de deces de la SJU Slatina ajuns in atentia presei.
Duminica noaptea, la Sectia de Psihiatrie a SJU Slatina a murit, dupa aproape opt ore de la internare. Cauzele probabile ale decesului sunt unele afectiuni cardiace si pulmonare dar barbatul nu a primit ingrijiri medicale pentru acestea, iar UPU Slatina, unde era de garda medicul Cornel Fulga, nu i-au facut investigatii pacientului si nu a fost consultat, scriindu-se in foaia de observatie ca este in stare de ebrietate. De la UPU, unde nu a primit ingrijiri, pacientul a fost trimis la Psihiatrie, unde a murit. Potrivit cunoscutilor pacientului care a murit acesta suferea de astm bronsic.
Cornel Fulga este suspendat din functie incepand de joi, aceasta fiind a doua sanctiune severa primita de medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...