Olt – Senatorul Ion Toma: Vom aduce Romaniei echilibrul de care are nevoie

Olt – Senatorul Ion Toma: Vom aduce Romaniei echilibrul de care are nevoie

Vicepresedinte al UNPR Olt, senatorul Ion Tom este de cateva luni presedintele interimar al acestui partid. Printr-o munca sustinuta in cadrul partidului, senatorul Ion Toma a reusit in scurt timp sa aduca un plus de incredere si speranta tuturor celor care sunt alaturi de el sau care i s-au alaturat pe parcurs. Un om dinamic, fara prejudecati, Toma este parlamentarul care face intotdeauna ceea ce promite.

Reporter: Domnule senator, de ce ar trebui sa aleaga cineva si sa sustina UNPR?

Ion Toma: UNPR este un partid national, un partid care reprezinta o alternativa serioasa la partidele de stanga si de dreapta care au esuat in a asigura romanilor traiul pe care l-au promis in campaniile electorale. Suntem in politica romaneasca reprezentantii unei a treia cai si punem bazele pe competenta si pe respectarea cuvantului dat. Cand altii au folosit partidele pentru a-si trada electoratul, noi am inteles sa abandonam vechile partide si sa ii respectam pe romani. Oamenii, evolutiile sociale si economice ne arata ca nu se mai poate continua cu vechiul fel de a face politica, egoist si clientelar. De aceea, UNPR s-a nascut si functioneaza ca partid nou, mereu in mijlocul oamenilor, tinand cont de nevoile si aspiratiile acestora. Suntem in UNPR si sustinem acest partid, tocmai pentru ca impartasim acest nou mod de a face politica.

R.: De ce este acest partid la guvernare, nu credeti ca veti avea de pierdut in urma masurilor de austeritate luate impotriva cetatenilor?

I.T.: Ca oameni responsabili si ca parlamentari nu puteam sta pe margine si privi cum Romania se duce de rapa. Daca UNPR nu ar fi asigurat o guvernare stabila pentru tara, am fi fost astazi intr-o situatie chiar mai dificila decat cea a Greciei. Astfel ca am decis cu totii sa ne implicam si sa ne riscam viitorul politic, pentru ca Romania nu isi mai permite politicieni lasi si egoisti. Specialistii UNPR au contribuit la stabilizarea situatiei economice a tarii si am asezat-o pe un drum corect, cel al modernizarii si cresterii unei economii sanatoase. In toata aceasta perioada, UNPR a fost la guvernare garantul ca interesul oamenilor de stanga, al salariatilor, pensionarilor si cel al persoanelor cu venituri reduse nu va fi ignorat sau trecut cu vederea. Suntem la Guvernare pentru a prezenta o buna parte a Romaniei, pentru a da incredere romanilor care traiesc de pe urma muncii lor ca viitorul tarii nu se construieste fara ei.

R.: De ce este UNPR un partid de stanga?

I.T.: UNPR a asigurat ca Romania nu va intra in derapaj, ca Romania nu va ajunge in situatia de a nu fi platite pensiile, salariile si ajutoarele sociale. De asemenea, ne-am batut pentru cresterea pensiei minime, pentru pastrarea alocatiei pentru mame si copii, pentru cresterea pensiilor militare, pentru aducerea de fonduri atat de necesare in dezvoltarea comunitatilor rurale sau urbane. In acelasi timp, am militat pentru o societate solidara si consideram ca  e de datoria celor mai bogati sa contribuie mai mult la bugetul de stat cu taxele pe care le platesc. De aceea am propus si sustinem impozitarea marilor averi din Romania.

Pe noi ne intereseaza atat tinerii cat si batranii. Pentru cei mai in varsta propunem un ajutor decent la batranete, iar pentru cei tineri o voce mai puternica in politica si conditii mai usoare pentru obtinerea unui loc de munca. Am propus din acest motiv scaderea varstei de vot de la 18 la 16 ani, primul pas in reforma adevarata a clasei politice. In plus, toti cei care angajeaza tineri trebuie sa beneficieze de facilitati fiscale importante. Orice loc de munca infiintat se cere premiat.

R.: Ce doriti sa faceti in continuare, mai ales ca se apropie campania electorala de la locale?

I.T.: UNPR vrea sa dea glas romanilor care muncesc si celor aflati in nevoi si  ne propunem sa facem mai mult si sa promitem mai putine, sa punem faptele acolo unde altii au aruncat cu vorbe. Vom continua sa fim parteneri responsabili la guvernare si in societate pentru toti aceia care inteleg ca nu ne putem dezvolta daca traim intr-un vesnic conflict si ca nu putem fi imaturi si neimplicati atunci cand ne-o cere societatea. De asemenea, vrem sa avem ca unic aliat cetateanul roman si vrem sa fim cu cei care fac ca vocea poporului sa se auda de catre guvernanti. In sfarsit, fie ca este vorba despre impozitarea marilor averi, despre votul de la 16 ani, despre marirea pensiei minime, despre sprijinirea angajatilor sau agricultorilor, noi vom fi partidul Romaniei care munceste cot la cot cu fiecare pentru a avea un trai mai bun si o societate in care sa ne fie drag sa existam.

R.: Multumim si va uram succes!

Georgiana Leulescu-Raicu

Leave a Reply

Your email address will not be published.