Olt: Senatorul Darius Vâlcov (PSD) afirmă că regionalizarea nu trebuie să sperie pe nimeni

Darius-ValcovSenatorul PSD de Olt, Darius Vâlcov, preşedinte al Comisiei de administraţie din Senat, a declarat joi, la Slatina, că regionalizarea va fi făcută astfel încât să nu aibă de pierdut vreo localitate, ci să vină în ajutorul tuturor localităţilor.

Vâlcov a subliniat că proiectul USL privind regionalizarea nu are în vedere desfiinţarea judeţelor şi este unul a cărui aplicare ar duce la restructurarea unor părţi din ministere pentru că o parte dintre atribuţiile ministerelor vor fi luate de acolo şi duse spre regiune.

“Acesta este un proiect prin care se desfiinţează, să spunem aşa, ministere, părţi din ministere, se restructurează şi se duc către regiune, către guvernator. Plus anumite atribuţii se vor mai lua, am înţeles acest lucru şi depinde acest lucru şi de cum va trece şi de Parlament, de la prefecturi. (…) Vrem să facem un lucru care să nu sperie pe nimeni, ci să ajute pe toată lumea. De obicei românii sunt speriaţi atunci când apar astfel de schimbări, dar prin această regionalizare bugetul judeţului va creşte din primul an de funcţionare, iar fondurile europene ar fi mult mai uşor de accesat şi de unităţile administrative mici”, a explicat Vâlcov.

Preşedinte PSD Olt, Paul Stănescu, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, a arătat că prin regionalizare se urmăreşte uniformizarea nivelului de trai, deconcentratele pot avea sediile regionale în oricare dintre municipiile din regiune în funcţie de specificul fiecărui judeţ.

“Cu regionalizarea aceasta trebuie să înţelegem următorul lucru: ea se face pentru a uniformiza, practic, nivelul de trai. (…) Nu ducem totul la Craiova. Nimeni nu doreşte acest lucru, nimeni nu va fi de acord cu acest lucru. Până la urmă va fi în interesul ţării regionalizarea aceasta despre care noi tot vorbim. Pentru că, dacă facem un pol de forţă la Craiova, nu cred că am rezolvat problema, ba din contră ne va fi foarte rău şi nu uitaţi că în momentul când se va vota, fiecare judeţ va ţine cu el în primul rând. Iau un exemplu: Direcţia pentru Agricultură. Va fi una la nivel regional, dar ea nu trebuie să fie neapărat la Craiova, ea poate să fie la Slatina, la Drobeta, la Râmnicu-Vâlcea, la Târgu-Jiu. Pentru că lucrurile acestea le discutăm de ani de zile şi nimeni nu va fi de acord să polarizăm totul într-un singur loc”, a spus Paul Stănescu.

Liderul social-democrat din Olt a susţinut că regionalizarea trebuie făcută anul acesta, la fel şi modificarea Constituţiei, pentru că altfel ar fi dificil.

 

 

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.