Olt – Sarbatorile de iarna au venit si la Scoala „Stefan Protopopescu“ din Slatina

Cele mai citite

Elevii Scolii generale cu clasele I-VII Stefan Protopopescu au pregatit un frumos program artistic cu ocazia Nasterii Domnului si a sarbatorilor de iarna, chiar in sala de festivitati a scolii.

Astfel ca micutii de la clasa a II-a A, pregatiti de invatatoarea Maria Georgescu, au prezentat dansuri populare din diferite zone ale tarii, obiceiuri si cantece de Craciun. Nici cei mari nu s-au lasat mai prejos si, sub indrumarea profesorului Valerica Ivanescu si a profesoarei de religie, Violeta Nicolaescu, au cantat colinde de Craciun, au dansat si au interpretat cantece populare romanesti. De asemenea, profesorul de limba engleza, Madalina Stanciu, a pregatit un moment deosebit cu colinde de sarbatori, in limba lui Shakespeare, interpretat de elevii claselor a VI-a si a VII-a.

Directorul scolii Stefan Protopopescu din Slatina, Elena Paun, a declarat ca in fiecare an, se obisnuieste ca elevii si profesorii sa intre in atmosfera sarbatorilor de Craciun si ale Anului Nou, evocand Nasterea Domnului, insa nu sunt uitate nciodata obiceiurile si portul popular romanesc. „Copiii se pregatesc cu seriozitate pentru aceste momente inca de la inceputul anului scolar. Dar nu neglijeaza nici invatatura si participa in numar destul de mare la tot felul de concursuri, copiii nostri castigand multe dintre ele“, a adaugat directoarea scolii.

Georgiana Leulescu- Raicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie