Olt – Rata somajului in judet, in scadere

Cele mai citite

Rata somajului a scazut la finalul lunii martie fata de luna februarie cu 0,5%, fapt explicat de reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt prin reluarea activitatii in constructii si agricultura, domenii afectate de somaj in sezonul rece.
Potrivit purtatorului de cuvant al AJOFM Olt, Elena Iordache, in ultima zi a lunii martie erau inregistrati 11.360 de someri, cu aproape 900 mai putini decat la sfarsitul lunii februarie, iar rata somajului a scazut in martie fata de februarie de la 6,95% la 6,45%.
Dintre someri cei mai multi sunt barbati, aproape doua treimi, iar indemnizatie primesc numai o treime.
Printre masurile de stimulare a ocuparii fortei de munca luate de AJOFM se numara implementarea self-service, ce permite persoanelor in cautarea unui loc de munca sa vizualize posturile vacante la sediul institutiei, fara ajutorul unui consilier, intr-un birou echipat cu computere si destinat somerilor. In biroul respectiv se pot redacta scrisori de intentie, se pot trimite mailuri catre angajatori, se pot redacta CV-uri, dar exista si echipamente pentru copierea unor documente sau listare. Tot in centrul self-service, somerii isi pot aplica viza lunara pe baza amprentei digitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie