Olt: Rata şomajului a scăzut sub 6%

Cele mai citite

Numărul şomerilor din judeţul Olt a scăzut lună de lună anul acesta, ajungând în prezent la 5,85%, nivel la care se situa în anii de creştere economică 2007-2008.
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a anunţat joi că la începutul lunii iulie figurau în evidenţele instituţiei 10.310 şomeri, cu 64 de persoane mai puţin decât în luna anterioară. Majoritatea şomerilor, peste 7.000, sunt neindemnizaţi, iar în rândul bărbaţilor rata şomajului este mai mare decât în rândul femeilor.
Reprezentanţii AJOFM Olt susţin că următoarele două luni numărul şomerilor va creşte semnificativ prin înregistrarea absolvenţilor de licee care nu vor urma o formă de învăţământ post liceal sau universitar. Anul trecut după examenul de bacalureat s-au înregistrat ca şomeri peste 800 de absolvenţi de liceu.
În prezent sunt vacante în judeţ 84 de locuri de muncă, unul singur pentru studii superioare, restul pentru studii medii sau pentru persoane necalificate. Dintre locurile de muncă vacante 20 sunt de muncitor necalificat şi 16 în industria confecţiilor textile, domeniu economic în care permanent sunt locuri vacante pentru că angajaţii renunţă frecvent la posturile pe care le ocupă din cauza salariilor mici şi a volumului mare de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie