Olt – Primarul din Caracal spune ca va cere in instanta dizolvarea Consiliului Local

Cele mai citite

Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat ca va demara vineri, 17 februarie, in instanta demersurile pentru dizolvarea Consiliului Local Caracal, dupa ce consilierii au refuzat, pentru a cincea oara in cursul acestei saptamani, sa participe la sedinta de votare a bugetului.
Din cauza ca nu a fost votat bugetul municipiului in termenul prevazut de lege, cadrele didactice din Caracal nu si-au primit inca salariile pentru luna ianuarie. In cursul zilei de joi, cand primarul a convocat in doua randuri sedinta extraordinara de consiliu local, mai multi profesori s-au prezentat la sediul Primariei Caracal pentru a incerca sa-i determine pe alesii locali sa participe la sedinte si sa voteze bugetul orasului, demers care insa a fost fara vreun rezultat.
In acest context, primarul a decis sa inceapa procedura de dizolvare a Consiliului Local si astfel sa poata fi deblocate fondurile pentru salariile cadrelor didactice.
In timp ce primarul ii acuza pe consilierii ca nu vor sa participe la sedinte, consilierii ii acuza pe edil ca nu vrea sa convoace sedinta ordinara de consiliu si convoaca doar sedinte extraordinare pentru a nu da prilejul ca patru dintre consilieri, alesi pe listele PSD, sa fie eliminati din for ca urmare a faptului ca PSD i-a exclus si a cerut CL Caracal inlocuirea lor cu alte persoane.
La Caracal si anul trecut profesorii au avut probleme cu incasarea banilor de salariu in prima parte a anului, atunci consilierii fiind de acord sa voteze si sa aprobe la presiunea cadrelor didactice care au organizat mitinguri, proteste si au asistat in numar mare (cateva zeci) chiar la sedinta ce avea pe ordinea de zi votarea si aprobarea bugetului orasului pentru anul 2011.

Ultimele articole

Prima fabrică de electronică din Călărași se va deschide pe malul Borcei

Prima fabrică de electronică şi ambalare echipamente radio-TV de la Călăraşi a primit undă verde. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre alocat constucţiei unei fabrici de electronică şi ansamblare echipamente de comunicaţii radio-TV

Gabriela Firea îi cere lui Crin Antonescu să ia măsuri împotriva președintelui CJ Ilfov, Marian Petrache

Consiliul Judeţean Ilfov s-a întrunit, vineri dimineaţă, în şedinţă extraordinară, în absenţa şefului instituţiei, Marian Petrache (PNL), aflat în...

Asigurarea unui transport integrat la nivelul zonei Bucureşti-Ilfov, în strategia de dezvoltare a judeţului

Consiliul Judeţean Ilfov (CJI) şi Primăria Capitalei lucrează la un proiect privind înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI),...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ