Olt: Premierul Victor Ponta subliniază necesitatea dezvoltării infrastructurii în zona Olteniei

Premierul Victor Ponta a declarat luni la uzinele Ford din Craiova că trebuie rezolvate cât mai rapid problemele care ţin de infrastructura locală şi a precizat că se va discuta cu reprezentanţii Ford pe fiecare proiect de infrastructură în parte şi cu termene de execuţie rezonabile.

‘Avem de rezolvat cât mai rapid problemele care ţin de infrastructura locală şi împreună cu reprezentanţii Ford ne uităm în grafic şi vedem la ce suntem în urmă, la ce suntem în avans. (…) Vom discuta de fiecare proiect în parte, cu terme rezonabile. Eu mi-am propus să nu mai inaugurez câte 5 sau 10 kilometri de autostradă’, a subliniat primul ministru.

Şeful Executivului a fost însoţit luni în vizita la uzinele Ford din Craiova de către ambasadorul SUA Mark Gitenstein şi de directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale.

‘La Aeroportul din Craiova Consiliul Judeţean a făcut mari investiţii, dar este foarte importantă şi zona de cale ferată unde nu suntem exact la nivelul la care ar trebui, dar în zona de infrastructură rutieră lucrurile merg în direcţie bună, împreună cu podul de la Calafat care se va deschide în primăvară, dar dacă nu vom avea infrastructura necesară degeaba îl deschidem. Am discutat cu reprezentanţii Ford şi despre un proiect pentru dezvoltarea portului (de la Calafat Dunăre, n.r.) tot în ideea unui transport mai ieftin al autoturismelor produse la Craiova. (…) Problema infrastructurii este problema întregii românii, după cum ştiţi şi Craiova are o mare problemă, să vedem ce facem cu sudul Craiovei pentru că în continuare este lipsit de centură. La Balş (în judeţul Olt, n.r.), unde furnizorul Ford este nevoit să treacă prin centrul oraşului, este nevoie din nou de îmbunătăţirea infrastructurii’, a detaliat premierul Victor Ponta.

Şeful Guvernului a subliniat că prioritară este zona de dezvoltare pe coridoarele europene. ‘Cred că toată zona de sud a României, Oltenia în mod special, nu se poate dezvolta dacă nu vom pune în aplicare un proiect care se numeşte Autostrada sudului’, a punctat primul ministru.

 

 

 

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.