Olt – Poluare cu titei pe raul Oltet, in zona Bals

Cele mai citite

O conducta ce transporta titei s-a fisurat si a poluat cu produs petrolier raul Oltet, in zona orasului Bals, pe o lungime de aproape 15 kilometri, in prezent autoritatile construind baraje absorbante pentru indepartarea titeiului, in zona localitatii Falcoiu, conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.
Potrivit sefului Agentiei pentru Protectia Mediului Olt, Dorel Steomlega, in aval de podul CFR pe Oltet, din zona Bals, s-a produs o spartura la o conducta apartinand Conpet care transporta titei de la Ghercesti la Icoana. Din cauza conductei avariate, titeiul a curs in raul Oltet, pata de produs petrolier intinzandu-se pe 15 kilometri, dinspre Bals spre comuna Falcoiu, unde se monteaza baraje absorbante. Pata de titei de pe Oltet are o latime de doi metri si grosimea de doi milimetri.

„Se actioneaza impreuna cu ISU, Garda de Mediu, SGA, reprezentanti Conpet, pentru a crea doua baraje absorbante la Falcoiu in zona podurilor de cai ferate si a celui rutier. A fost intrerupta alimentarea cu titei a conductei si nu se mai scurge produs care sa polueze Oltetul”, a relatat Ilie Ghita, din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Doi soți din Fetești au suferit răni grave, după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Bucegi

Un cuplu din Feteşti se afla sâmbătă într-o excursie montană împreună cu fiul lor, când au suferit un accident...

Alte articole din aceasta categorie