Olt: Peste 500 de firme pe podium la topul realizat de Camera de Comerţ

Date:

Peste 800 de firme din judeţul Olt, care au înregistrat profit în anul 2011 şi nu avut datorii la stat, au intrat în Topul firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt, potrivit preşedintelui CCIA Olt, Dorel Mocanu.

Acesta a anunţat că au depus un bilanţ al activităţii din anul 2011 un număr de 8.086 firme din judeţul Olt, dar numai circa 1.700 din respectivele firmele au avut profit şi şi-au achitat în întregime datoriile către stat, criterii obligatorii pentru a intra în Topul firmelor.

‘A fost realizat un top cu locurile 1-10 în mai multe domenii de activitate şi în acest top intră peste 800 de firme din judeţul Olt. Numărul firmelor care ocupă locurile 1, 2 şi 3 la diferitele secţiuni ale Topului – avem de fapt 30 de clasamente în funcţie de domeniile de activitate, mărimea firmelor etc – este de 505. Faţă de anii 2009 şi 2010 am observat că în 2011 avem mai multe firme în top, ceea ce înseamnă că oltenii sunt oameni de afaceri inteligenţi, cu iniţiativă şi că au reuşit să se descurce şi în perioadele mai dificile din punct de vedere economic’, a comentat preşedintele Camerei de Comerţ Olt, Dorel Mocanu.

El a spus că analizând bilanţurile depuse de firme, anul 2011 a fost unul bun pentru domeniile servicii, agricultură şi construcţii.

În Topul Firmelor pe primele locuri se vor situa şi de această unităţile de pe platforma industrială din Slatina şi, potrivit lui Dorel Mocanu, nu sunt surprize.

‘Nu avem firme cu renume care să fi ieşit din top, în sensul de a nu mai fi profitabile şi a înregistra datorii la stat, dar nu avem nici firme cu o creştere surprinzător de mare a profitului. Nu sunt surprize faţă de anii anteriori’, a conchis Mocanu.

Topul firmelor va fi prezentat joi seară de reprezentanţii CCIA Olt, în cadrul unei festivităţi ce se va desfăşura la Hotelul Parc din Slatina.

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...