Olt: PERCHEZIŢII LA SUSPECŢI DE CĂMĂTĂRIE ŞI ŞANTAJ

Data:

Ieri dimineata au avut loc 12 percheziţii, în judeţele Olt şi Teleorman, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în cămătărie, şantaj şi contrabandă cu ţigări. La locuinţele suspecţilor au fost descoperite mii de pachete de ţigări, peste două miliarde de lei vechi, precum şi două pistoale cu bile calibrul 9 mm, deţinute ilegal.

Poliţiştii B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Olt, jandarmilor din cadrul I.J.J. Olt şi Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova, au desfăşurat o acţiune, în Olt şi Teleorman, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat cămătărie, şantaj şi contrabandă cu ţigări.

În cadrul acţiunii au fost efectuate simultan 12 percheziţii domiciliare, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, urmând a fi puse în executare 35 de mandate de aducere.

În urma activităţilor desfăşurate, la locuinţele suspecţilor au fost descoperite mii de pachete de ţigări, peste două miliarde de lei vechi, precum şi două pistoale cu bile calibrul 9 mm, deţinute ilegal.

Suspecţii au împrumutat mai multe părţi vătămate cu diverse sume de bani, pentru care au solicitat dobânzi lunare de 20-50%.

Pentru recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii gruparii, prin violenţă şi ameninţări, au obligat victimele să întocmească acte de vânzare cumpărare pentru diferite imobile, le-au deposedat de cărţile de identitate şi, cu sprijinul angajatului unui oficiu poştal, au încasat în mod direct alocaţiile, ajutoarele sociale, precum şi alte drepturi băneşti ce li se cuveneau victimelor.

Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, cămătărie, ameninţare, şantaj, înşelăciune, contrabandă şi evaziune fiscală.

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

Cercetările continuă în vederea identificării şi tragerii la răspunderea penală a tuturor membrilor grupului infracţional organizat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...

La ACSO Viitorul Pantelimon se cresc campioni!

Echipa U15 de la ACSO Viitorul Pantelimon a fost...