Olt – Pentru abateri disciplinare, procurorul Eugen Iacobescu a fost transferat la Mehedinţi

Cele mai citite

Efectul de bumerang al lui Bercea l-a lovit şi pe procurorul de caz, Eugen Iacobescu. Acesta a fost cel care a instrumentat dosarul interlopului Anghel Sandu, zis Bercea Mondialu’, însă l-a cam luat valul şi a început să facă declaraţii în presa locală şi centrală, despre acţiuni secrete ale Parchetului Olt, fapt ce l-a nemulţumit pe prim-procurorul general al României, Codruţa Covesi.

La scurt timp după ce declaraţiile procurorului au apărut în presă, acestuia i-a fost luat cazul lui Bercea, care a fost înaintat spre soluţionare Parchetului Curţii de Apel Craiova. Procurorul general a cerut imediat o anchetă internă, mai precis secţiei de disciplină din cadrul CSM.

Astfel că, în urma cercetărilor efectuate, în şedinţa din data de 8 februarie 2012, Eugen Iacobescu a fost găsit vinovat şi a fost sancţionat disciplinar cu transferarea sa pe o perioadă de trei luni de la Prachetul de pe lângă Tribunalul Olt, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

În comunicatul de presă emis de CSM se precizează că procurorul Eugen Iacobescu poate ataca sentinţa cu recurs în termen de 15 zile de la emiterea comunicării.

Neoficial, se spune că Bercea ar fi dat mai multe informaţii în timpul anchetării despre afacerile şi prietenia dintre el şi Iacobescu.

Georgiana Raicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie