Olt – Paul Stanescu imparte banii CJ la primarii dupa cum „vrea muschii lui“

Data:

Un primar dintr-o localitate rurala a ramas stupefiat cand a vazut ca pe lista primariilor oltene care au primit bani de la CJ Olt, localitatea sa nu se regaseste. „Nu-mi vine sa cred ce face Stanescu! Imparte banii cum vrea muschii lui! Toata lumea are nevoie de bani! Nu se poate ca unele localitati sa primeasca bani pentru tot felul de prostii, iar altii sa nu aiba din ce trai!“, a comentat un primar din sudul judetului.

Iata cum au impartit consilierii judeteni banii din TVA, pentru cofinantarea unor proiecte de infrastructura, imparteala care nu e tocmai normala. Cea mai mare suma a primit-o Babiciu, 212.000 lei, urmata de Oboga cu 164.000 de lei,  Soparlita cu o suma de 126.000 de lei, Strejesti, Dobretu si Osica de Jos cu cate   125.000 de lei. O suma considerabila au primit localitatile Calui, cu 122.000 de lei, Gradinile va primi nu mai putin de 112.000 lei, iar Gura Padinii si Draghiceni vor primi 108.000 si respectiv, 104.000 lei.

Potrivit aceleiasi liste pe care consilierii judeteni au aprobat-o in prima sedinta a CJ Olt, cei mai putini bani i-au primit municipiul Caracal cu numai 10.000 lei iar Daneasa, Deveselu, Balteni, Slatioara, Teslui, Voineasa si Crampoia au primit cate 5.000 lei.

75 de localitati vor primi  fonduri din sumele defalcate din TVA pentru drumurile judetene si comunale. Sumele cele mai consistente sunt cate 250.000 de lei pentru localitatile Barza, Falcoiu, Ianca, Tatulesti si Vulturesti. De asemenea vor intra cate 200.000 lei in bugetele primariilor Osica de Sus si Gradinile. Primaria Sarbii Magura va primi 150.000 lei, iar cate 100.000 de lei primesc primariile comunelor din Tia Mare, Serbanesti, Strejesti, Rusanesti, Oporelu, Oboga, Ipotesti, Iancu Jianu, Grijdibodu, Gostavatu si Curtisoara.

Restul localitatilor din cele 73 vor primi cate 50.000 de lei.
O alta suma de bani din impozitul pe venit vor fi folositi la cofinantarea unor proiecte. Cea mai mare suma, de peste 100.000 lei, o vor primi primariile din localitatile Baldovinesti, Bucinisu, Calui, Cilieni, Bobretu, Draghiceni, Giuvarasti, Gradinile, Gura Padinii, Milcov, Strejesti si Soparlita.

Si la acest capitol, localitatile Daneasa, Slatioara, Balteni, Crampoia, Slatioara, Teslui si Voineasa vor fi tratate cu indiferenta de autoritatile judetene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...