Olt: Muzeul Judeţean organizează ateliere de creaţie pentru podoabe de Crăciun

Cele mai citite

Muzeul Judeţean Olt organizează începând din această săptămână şi până pe data de 15 decembrie ateliere de creativitate pentru copii ‘Podoabe de Crăciun’, în carul cărora participanţii vor fi îndrumaţi să realizeze podoabe pentru pomul de iarnă, dar şi alte ornamente specifice Crăciunului în timp ce specialiştii muzeografi-etnografi le vor povesti tradiţiile şi obiceiurile de Crăciun din zona Olteniei, dar şi din alte zone din ţară.

Potrivit etnografului Claudia Balaş din cadrul Muzeului Judeţean Olt, atelierele de creaţie sunt găzduite de secţia de etnografie a municipiului şi activităţi participă copii de diferite vârste.

‘Ne propunem să stârnim fantezia preşcolarilor, elevilor din ciclul primar, gimnazial sau liceal şi să creăm împreună, din materiale simple, prin tehnici diverse, obiecte frumoase si unice pentru un pom de Crăciun şi un ambient deosebit de sărbători. Hârtie, lemn, culori, panglici, şnururi şi câte şi mai câte sunt ingredientele potrivite pentru ornamente cu bun gust, care personalizează spaţiul sau devin cadouri preţioase. Credem că un ornament creat de mânuţele propriului copil transmite mai multă sensibilitate, tocmai prin imperfecţiunile lui unice, decât un produs de serie asimilat fără un ataşament personal. Lipind, decupând, pictând, răsucind, combinând, într-un cuvânt meşteşugind pentru Crăciun vom crea figurine şi mici obiecte pentru ornarea bradului, ca alternativă veselă la clasicele globuri din sticlă. Cu materiale simple şi accesorii din cele mai diverse, dăm un sens personal ornamentului de sărbătoare’, a arătat Claudia Balaş.

Primii copii înscrişi în proiect sunt preşcolari de la grădiniţe din Slatina, iar un atelier durează trei ore, la finalul cărora participanţii pleacă acasă cu ornamentele realizate de ei. La activităţi pot participa şi părinţii copiilor, mai ales că ele sunt programate şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

Muzeul Judeţean Olt a mai organizat ateliere de creaţie pentru copii şi în primăvara acestui an, atunci elevii şi preşcolarii fiind îndrumaţi să realizeze picturi şi alte ornamente specifice sărbătorilor de Paşte.

 

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie