Olt: La Slatina au fost depuse proiecte pentru anveloparea cu fonduri europene a 66 de blocuri

Cele mai citite

Proprietarii apartamentelor din 66 de blocuri din Slatina au depus documentaţia pentru a beneficia de fonduri europene în vederea reabilitării termice a imobilelor.

Viceprimarul municipiului Slatina, Minel Prina, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că toate cele 66 de blocuri pentru care a fost depusă documentaţia în scopul obţinerii finanţării pentru anvelopare prin Programul Operaţional Regional, sunt construite înainte de 1990, iar reabilitarea lor ar aduce şi un plus de imagine oraşului.

Contribuţia proprietarilor la costurile anvelopării va fi între 10% şi 30% în funcţie de veniturile acestora, 60% din costuri vor fi acoperite din fonduri europene iar contribuţia Primăriei Slatina va fi între 10% şi 30% din costuri, tot în funcţie de veniturile proprietarilor de apartamente. În acest an au fost anvelopate 185 de scări de bloc, din fonduri de bugetul local, însă toate apartamentele de pe respectivele scări aveau ferestrele şi balcoanele din materiale termoizolante.

În Slatina majoritatea blocurilor cu mai mult de patru etaje (peste 40 de imobile) au fost anvelopate în ultimii trei ani prin programe guvernamentale sau din fonduri de la bugetul local, cu o contribuţie a proprietarilor de apartamente între 20% şi 30%. Primele blocuri anvelopate au fost cele din centrul municipiului şi cele cu 10 etaje, pentru că erau cele mai vizibile şi afectau negativ aspectul oraşului.

 

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie