Olt: Infrastructura si dezvoltarea sistemelor de irigatii, sperantele constructorilor pentru crestere

Cele mai citite

Programele de infrastructura cu fonduri europene si investitiile in agricultura, in special in proiectele de irigatii, ar putea ajuta piata constructiilor, care ar putea sa scada in acest an sub nivelul din 2011, a declarat duminica, pentru AGERPRES, Liviu Neagu, general manager Bergerat Monnoyeur Romania & Moldova, unul din principalii jucatori pe piata utilajelor pentru constructii din Romania.

‘In momentul de fata, estimarile sunt ca piata contructiilor ar putea sa scada un pic sub nivelul din 2011, daca vorbim, pur si simplu de constructori. S-au dezvoltat proiectele care au beneficiat de subventiile europene, gen Coridorul 4, proiectele care au fost pe partea de tratare a deseurilor, elemente care au adus vigoare in anumite zone si pentru anumiti constructori. Din punct de vedere al constructiilor rezidentiale afecteaza mai putin activitatea noastra ca si furnizor de utilaje, distribuitor, dar si acolo este o usoara revigorare in anumite zone, mai ales in zonele cu potential economic deosebit. Din pacate alte investitii mari, majore, nu au fost facute. Sunt unele pe hartie dar sunt intr-un stadiu atat de incipient incat ne temem sa vorbim de ele ca vor fi deschise anul viitor’, a spus reprezentantul Bergerat Monnoyeur. 

Acesta a subliniat ca piata ar putea fi ajutata de proiectele de infrastructura cu fonduri europene, mai ales ca absorbtia fondurilor in domeniu este sub asteptari. 

’Infrastructura nu inseamna numai birouri de clasa A, inseamna si autostrazi, si centura Bucurestiului sa se poata circula usor, inseamna si partea de cale ferata, si partea de locuri de parcare, inseamna tot. Este pacat ca pe o perioada de 6-7 ani un buget alocat de comunitatea europeana de aproximativ 20 miliarde de euro sa nu fie folosit pentru a implementa proiecte ce pot ridica, usor, usor, Romania. Este o lumina care ni se da si trebuie sa profitam, este o directie. Trebuie sa investim acolo unde sunt bani’, a explicat Liviu Neagu. 

O alta oportunitate pentru constructori si furnizori de utilaje o reprezinta agricultura, acolo unde se preconizeaza investitii masive mai ales in zona dezvoltarii sistemelor de irigatii. 

’Avem un pamant care este foarte bun, dar din pacate nu il folosim la maxim si una din probleme este lipsa irigatiilor, mai ales intr-o vara secetoasa cum a fost aceasta. Din ce in ce mai multi jucatori din piata agricola se arata interesati de a dezvolta un sistem de irigatii, intr-o forma sau alta, si acolo va fi nevoie de utilaje de constructii, atat pentru reconstruirea sistemului de irigatii cat si pentru intretinerea lui’, a spus directorul Bergerat Monnoyeur. 

Daniel Constantin, ministrul agriculturii, a anuntat recent ca principala sa prioritate, pentru urmatorii ani, o reprezinta un program de reabilitare a sistemului de irigatii, in valoare de un miliard de euro, care vizeaza sistemul aferent unei suprafete de 800.000 de hectare.

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie