Olt: Incendiu puternic la o locuință din localitatea Valea Mare

Date:

Vineri, după-amiază, un incendiu puternic a izbucnit  la o locuință din localitatea Valea Mare.

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei, cu pericol de propagare la bunurile din cele două camere de locuit.

Pompierii au reușit localizarea incendiului în scurt timp și au reușit să salveze bunurile din cele două camere. Au ars aproximativ 30 de metri pătrați de acoperiș”, declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum defect sau neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Pompierii le reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;
-în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...