Olt: Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a lansat la Craiova cartea ‘Fragmente de viaţă şi de istorie trăită’

Cele mai citite

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a lansat, miercuri, la Craiova, cartea ‘Fragmente de viaţă şi de istorie trăită’, publicată la Editura Litera Internaţional.

Autorul menţionează în cuvântul înainte că ‘această carte nu este una de memorii, în sensul clasic al cuvântului’, deşi ştie că nu puţini dintre cei care îl cunosc, dar şi mulţi istorici aşteaptă o astfel de carte.

‘Poate că nu i-a venit timpul. Poate că încă nu sunt pregătit pentru o astfel de întreprindere’, spune Ion Iliescu în cuvântul înainte al cărţii.

La lansarea cărţii, Iliescu a afirmat că volumul este o încercare de a prezenta istoria foarte densă pe care o trăim din decembrie 1989.

‘Sunt 22 de ani de istorie condensată şi foarte tensionată, cu convulsii, cu probleme complicate şi aşezarea vieţii noastre politice, a structurării democraţiei româneşti. Trăim într-un context complicat privind economia ţării, viaţa oamenilor, într-un context internaţional de asemenea complicat, inclusiv aceşti ultimi ani, cu efectele unei crize economice într-o lume în schimbare. Ce era China acum 20 de ani şi ce a devenit azi: a doua mare putere economică, dar cu problemele ei. De altfel, în volumul la care lucrez acum menţionez şi două vizite ale mele în China, cea din 1958, prima mea vizită. Chinezii au o calitate: ei nu îşi ascund problemele. China a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă şi poţi face o comparaţie în timp între cum arăta China în 1958 şi cum arăta în 1971, când am fost a doua oară, cu Ceauşescu’, a spus Ion Iliescu.

Printre zecile de persoane prezente la lansarea cărţii preşedintelui de onoare al PSD s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, preşedintele executiv al Grupului de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă, Cristiana Sîrbu, care a fost şi moderatorul evenimentului, parlamentari de Dolj, cadre didactice de la Universitatea din Craiova, studenţi.

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie