Olt: Exercitiu aplicativ contraterorist organizat de SRI pe platforma industriala din Slatina

Olt: Exercitiu aplicativ contraterorist organizat de SRI pe platforma industriala din Slatina

Serviciul Român de Informatii a desfasurat la Slatina, pe platforma industriala, un exercitiu aplicativ contraterorist în vederea pregatirii reactiei în situatia ipotetica a unei amenintari cu dispozitiv exploziv, se arata într-un comunicat al SRI remis vineri.

Aplicatia a avut loc joi, la una din unitatile Alro Slatina, unde a fost si un instructaj de specialitate personalului cu atributii de paza si control din cadrul companiei producatoare de aluminiu. Potrivit comunicatului SRI, exercitiul a avut loc la Alro pentru ca aceasta societate este o companie strategica la nivel national, cel mai mare producator de aluminiu din tara, cu o contributie majora la dezvoltarea economiei nationale si locale, iar la aplicatie au participat specialisti ai Directiei Judetene de Informatii Olt, reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Olt, precum si responsabili ai companiei pe linia protejarii obiectivului.

Scenariul exercitiului a constat în investigarea si neutralizarea, de catre echipa pirotehnica a SRI, a unui colet suspect, amplasat într-un punct important pentru activitatea si securitatea operatorului economic.

‘Demersul a vizat asigurarea unui raspuns conjugat la aparitia unei amenintari de natura terorista, în conformitate cu procedurile de actiune ale institutiilor din cadrul Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului, a carui coordonare tehnica este asigurata de Serviciul Român de Informatii’, se precizeaza în comunicat.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.