Olt: DSP a primit numai 20% din cantitatea de vaccin solicitată

Date:

Direcţia de Sănătate Publică Olt a primit o primă tranşă de doze de vaccin antigripal, cantitatea primită fiind de patru ori mai mică decât cea necesară pentru imunizarea tuturor persoanelor incluse în categoriile de risc, conform purtătorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Aceasta a menţionat că din cartografierea categoriilor de persoane cu risc de îmbolnăvire în vederea desfăşurării campaniei de vaccinare antigripală în judeţul Olt a reieşit că ar fi nevoie de peste 105.000 de doze, însă deocamdată au fost primite 19.000 de doze cu vaccin antigripal. Au nevoie de vaccinare antigripală copiii, gravidele, vârstnicii, bolnavii cronici, personalul sanitar din spitale, persoanele instituţionalizate, copii şi adulţi.

Cum din prima tranşă de vaccinuri primite de către DSP Olt nu se pot imuniza toate persoanele din categoriile sus-menţionate, în prima etapă vor fi repartizate câte 50 de doze cu vaccin fiecărui medic de familie, iar circa 6.000 de vaccinuri vor fi administrate angajaţilor din spitale, celor din Ministerului Administraţiei şi Internelor, persoanelor instituţionalizate, bătrâni şi persoane cu handicap din centrele de îngrijire şi asistenţă şi copii şi tineri din centrele de plasament şi căsuţele de tip familial.

Campania de vaccinare antigripală ar putea dura până la sfârşitul acestui an.

Şi anul trecut cantitatea de vaccin primită de DSP Olt a fost mai mică decât cea solicitată, în sensul că au fost distribuite judeţului, în două tranşe, 33.000 de doze de vaccin faţă de peste 105.000 necesare.

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...