Olt: Deputatul Severus Militaru (PDL) crede că preluarea termificării Craiovei de către CEO va afecta bugetul complexului

Cele mai citite

Deputatul democrat-liberal Severus Militaru a precizat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că preluarea de către Complexul Energetic Oltenia (CEO) a termoficării municipiului Craiova înseamnă ‘o gaură în bugetul CEO de peste 1.000 de miliarde’.

‘În ultima perioadă au apărut discuţii vizavi de preluarea termoficării municipiului Craiova de către CEO. Ce înseamnă acest lucru? În primul rând înseamnă deja o gaură în bugetul CEO de peste o mie de miliarde, bani pe care fostul SNLO, care a avut probleme deosebite la vremea respectivă din cauza penalităţilor şi datoriilor care s-au rostogolit de-a lungul timpului, a avut probleme deosebite pentru că aceşti bani nu s-au încasat. Bugetul de stat, de fiecare dată, a calculat penalităţi şi dobânzi şi a grevat astfel bugetul CEO. Pe de altă parte, este vorba de o investiţie de 390 de milioane de euro. Această investiţie va greva bugetul CEO pe o perioadă destul de lungă’, a punctat Severus Militaru.

Deputatul a mai spus că utilajele din minerit sunt vechi şi au nevoie de investiţii.

‘Mai mult decât atât, noi ştim foarte clar că utilajele din minerit sunt utilaje îmbătrânite, care au nevoie de investiţii, investiţii care multe din ele sunt programate. Pe de altă parte, la fel de bine ştim că există programe de investiţii în conformarea pentru a funcţiona capacităţile actuale din CEO, conformarea la condiţiile de mediu, la fel investiţii care pot fi grevate de această preluare a termoficării de către CEO a municipiului Craiova’, a adăugat Severus Militaru.

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie