Olt – Darius Valcov: La SJU Slatina sunt opt sectii numai pentru anumiti medici

Date:

Se stie ca de curand opt medici ai SJU Slatina au fost demisi din functia de sefi de sectie pe motiv ca nu au examene pe post.

Primarul Slatinei, Darius Valcov, a spus, in conferinta de presa saptamanala, ca „Unele sectii au fost inventate doar pentru anumiti medici! Acum nu vor mai da concurs pentru functiile respective pentru ca vor fi desfiintate“. De asemenea, Balasescu a tinut sa aduca o serie de completari: „Senzatia mea e ca acolo e un sistem mafiot, in sensul ca pe o anumita filiera, de jos pana sus lucrurile sunt foarte clare. Eu (n.r. – medicul!) iau pacientii, nu ii tratez in spital, le stabilesc diagnosticul si ii directionez catre firma mea. Este inadmisibil ca sistemul sanitar sa mai tolereze asa ceva!“

In acelasi context, Valcov a dezvaluit faptul ca unii medici ar atrage pacientii in clinicile lor private si ca in acest fel s-ar scurge peste 30% din banii care ar trebui sa fie directionati catre SJU de CAS Olt. „Un lucru picant este acela ca la cele trei clinici private s-ar redirectiona 200 de miliarde lei, atatia bani cat ar trebui sa fie folositi pentru spitalele din Corabia si Bals. Adica, banii care ar trebui sa mearga catre 300 de medici si cadre medicale din cele doua spitale, se duc la clinicile private pentru 20-30 de angajati“, a adaugat Valcov.

Cat priveste dotarea saloanelor cu televizoare si frigidere, Valcov spune ca in urma auditului efectuat la inceputul acestui an, s-ar fi recomandat imbunatatirea conditiilor hoteliere.

Valcov l-a atacat dur pe dr. Renica Diaconescu, seful demis al sectiei de neurologie, caruia i-a recomandat sa „se ocupe mai mult de pacientii care ii mor pe capete, decat sa se ocupe de rufele spitalului si unde se spala“.

Deocamdata nu se stiu intentiile primarului Darius Valcov si ale viceprimarului Dan Balasescu, pentru care au facut aceste asa-zise dezvaluiri pe care le stia toata lumea de zeci de ani. Ne intrebam de ce ar face domniile lor aceste dezvaluiri si nu Paul Stanescu, presedintele CJ Olt, in subordinea caruia se afla SJU Slatina.

Amanunte din conferinta de presa pe site-ul VGtv www.vgtvolt.cabanova.com

Georgiana Leulescu Raicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...