Olt: Comisarul-şef Emilian Mladin şi unul dintre adjuncţii săi – în concediu medical. Al doilea adjunct se pensionează

Cele mai citite

emilian-mladinComisarul-şef Emilian Mladin, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, a solicitat marţi pensionarea în condiţiile în care se numără, alături de şeful IPJ Olt comisarul-şef Ion Voicu şi de alt adjunct al IPJ Olt comisarul-şef Valerian Iliescu, printre poliţiştii cercetaţi prealabil de către o comisie de disciplină a Ministerului de Interne.

În timp ce Emilian Mladin a solicitat pensionarea, Valerian Iliescu şi Ion Voicu sunt în concedii medicale. Comisarul-şef Ion Voicu se află în concediu medical, timp de două săptămâni, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina cu afecţiuni cardiace, iar Valerian Iliescu este în concediu medical începând de luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Claudia Radu, comisarul-şef Emilian Mladin „a înaintat un raport prin care a solicitat încetarea raporturilor de serviciu cu instituţia în vederea pensionării începând cu data de 10 ianuarie 2013”. În contextul în care Voicu şi Iliescu sunt în concedii medicale, Mladin este cel care se află în prezent la comanda IPJ Olt.

Ministrul Radu Stroe a declarat marţi dimineaţă că oricare ar fi rezultatul audierilor, şeful IPJ Olt îşi va pierde funcţia, din cauza neregulilor şi a scandalurilor din ultima perioadă.

„Oricum va fi suspendat din funcţie. Vinovăţia există, vom vedea în ce măsură şi cât”, a precizat ministrul Stroe, potrivit România Tv.

Corpul de Control al MAI a realizat un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, se preciza într-un comunicat la 29 decembrie.

La jumătatea lunii decembrie, în urma finalizării controlului s-a propus cercetarea prealabilă faţă de şeful IPJ Olt, cei doi adjuncţi ai acestuia, faţă de şeful Poliţiei oraşului Balş, precum şi faţă de alţi opt ofiţeri cu funcţii de conducere.Astfel, la nivelul MAI a fost declanşată cercetarea prealabilă a şefului IPJ Olt.

De asemenea, la nivelul Poliţiei Române au fost declanşate cercetările prealabile disciplinare faţă de cei doi adjuncţi ai şefului IPJ Olt, a şefului Poliţiei oraşului Balş şi faţă de alţi opt ofiţeri cu funcţii de conducere.

De asemenea, urmare a controlului tematic efectuat de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Control Intern – IGPR, a fost declanşată cercetarea prealabilă şi faţă de şeful Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti, comisarul şef Gheorghe Barbu. Urmare a agresiunii comise de agenta de poliţie faţă de Gheorghe Barbu a fost deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor de unitatea de parchet competentă. Totodată, la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova se desfăşoară cercetări cu privire la cele sesizate de agenta de poliţie.

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie