Olt: Cardiolg din Slatina suspendat pentru că a tratat de infarct un pacient care nu avea această afecţiune

Cele mai citite

Unui cardiolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina i-a fost suspendat contractul de muncă începând de miercuri după ce medicul respectiv a tratat timp de două zile de infarct un pacient care nu suferea de această afecţiune.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Andrei Iordache, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că medicului Mircea Andriţoiu i-a fost suspendat contractul de muncă în urma unei decizii a Comitetului Director al spitalului, care a decis să sancţioneze administrativ cardiologul în urma sesizării unui pacient diagnosticat greşit şi tratat de o boală de care nu suferea.

”În această perioadă, Comisia de Disciplină a spitalului şi Colegiul Medicilor efectuează cercetări şi cât timp vor dura cercetările medicul cardiolog Mircea Andriţoiu are contractul de muncă suspendat. La finalul cercetărilor, în funcţie de rezultatul acestora, medicul se va întoarce la spital. Comitetul Director a luat decizia suspendării contractului de muncă medicului Andriţoiu pentru că un pacient a sesizat, în scris şi ulterior şi verbal, faptul că timp de două zile a fost tratat la Terapie Intensivă pe baza diagnosticului de infarct, dar el nu făcuse infarct”, a spus Andrei Iordache.

Potrivit managerului SJU Slatina bolnavului în cauză i s-a făcut o electrocardiogramă (EKG) în mod greşit şi în funcţie de această analiză greşită medicul Andriţoiu a stabilit diagnosticul de infarct. Cardiologului i se reproşează că pacientului nu i s-au mai făcut analize timp de două zile pentru a se putea observa mai devreme că nu a suferit un infarct. După ce două zile bolnavul a stat la Terapie Intensivă, în secţia Cardiologie, a fost repetată electrocardiograma, reieşind că nu a fost vorba de infarct. Pacientul tratat inutil a sesizat cele întâmplate conducerii spitalului care a decis sancţiune administrativă împotriva medicului şi o anchetă ce vizează toate cadrele medicale care s-au ocupat de caz.

Medicul Andriţoiu a fost în atenţia presei şi în anii anteriori, fiind cunoscut pentru că a venit la spital cu un pistol şi pentru un comportament neadecvat faţă de cadrele medicale şi bolnavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie