Olt – Aproape 200 de pensionari au cerut in instanta restituirea sumelor platite Casei de Asigurari de Sanatate

Cele mai citite

Peste 190 de pensionari au depus la Tribunalul Olt cereri in vederea recuperarii sumelor platite Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) si peste 250 de pensionari au cerut Casei Judetene de Pensii (CJP) Olt sa le returneze contributia la CAS.
Purtatorul de cuvant al Tribunalului Olt, judecatorul Gheorghe Biolan, a declarat luni, pentru AGERPRES, ca pana luni au fost inregistrate la Tribunalul Olt 197 de cereri ale pensionarilor avand ca obiect returnarea sumelor retinute drept contributie la CAS.
„Pana luni dimineata erau inregistrate 197 de cereri ale pensionarilor privind restituirea banilor platiti CAS, dar si in cursul zilei de luni au fost inregistrate zeci de cereri. Pensionarii se vor judeca in contradictoriu cu Casa Judeteana de Pensii pentru a primi inapoi banii platiti CAS, cei 5,5% din cuantumul pensiilor. Cererile pensionarilor vor fi judecate de Sectia Civila“, a spus judecatorul Biolan.
Alte sute de pensionari au depus la Casa Judeteana de Pensii Olt solicitari pentru recuperarea banilor platiti CAS.
Directorul CJP Olt, Silvia Draghici, a declarat, pentru AGERPRES, ca luni erau inregistrate la institutie 266 asemenea solicitari, dar ca este posibil sa creasca foarte mult numarul cererilor avand in vedere ca in Olt sunt peste 33.000 de pensii mai mari de 740 de lei.
„Deocamdata nu au fost nici cozi, nici aglomeratie, dar in judet sunt peste 33.000 de pensionari care ar putea depune cereri. Fiecare cerere trebuie sa primeasca un raspuns in termen de 30 de zile“, a afirmat Silvia Draghici.
In judet sunt peste 124.000 de pensionari, dintre care aproape 80.000 au pensii mai mici de 800 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie