Olt: Amenzi de un milion de lei pentru munca fără forme legale

Valoarea totală a amenzilor aplicate de inspectorii de muncă, de la începutul acestui an, angajatorilor din judeţul Olt care nu au respectat legislaţia muncii se ridică la un milion lei, sancţiunilor fiind pentru muncă fără forme legale de angajare, a anunţat miercuri, adjunctul şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Anton Criveanu.

Acesta a precizat că au fost verificaţi 1626 angajatori, în urma controalelor constatându-se că 70 dintre ei nu au respectat prevederile referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă. Au fost găsite lucrând fără contracte individuale de muncă 157 de persoane, cele mai multe în domeniile pază şi protecţie (34), construcţii (27), confecţii textile (24), comerţ (15), restaurante (17).

Cinci dintre firmele sancţionate sunt acum în atenţia procurorilor, având în vedere că au primit la muncă mai mult de 5 persoane fără forme legale de angajare şi ITM Olt a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina documentele pentru începerea urmăririi penale.

Controalele s-au desfăşurat atât ziua cât şi noapte, în cadrul unor campanii naţionale cât şi în urma unor sesizări scrise sau telefonice primite de ITM Olt.

 

 

 

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.