Olt: Ajutorul de stat pentru Oltchim, discutat la Bruxelles

O echipa tehnica din cadrul Ministerului Economiei se va deplasa, joi, la Buxelles, alaturi de seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, pentru a discuta despre acordarea ajutorului de stat pentru Oltchim.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Rodin Traicu, ajutorul de urgenta pentru combinatul din Râmnicu Vâlcea se ridica la 20 milioane euro.

Premierul Victor Ponta anunta, in urma cu o saptamâna, ca a fost trimisa scrisoarea privind notificarea oficiala a Comisiei Europene pentru un ajutor in cazul Oltchim.

”Scrisoarea a fost trimisa vineri (5 octombrie n.r.).(…) Dupa cum ati vazut, din cauza situatiei pe care am mostenit-o la Oltchim in ultimii ani, acum orice leu pe care vrem sa-l dam pentru plata salariilor sau pentru repornirea combinatului este imediat luat de catre unul din creditori. Asa incât trebuie sa gasim solutia juridica prin care, când dam acel imprumut de salvgardare sau când bancile ar fi dispuse sa crediteze din nou, sa nu plece banii din contul Oltchimului spre unul dintre creditori, care vrea sa-si recupereze banii”, preciza Ponta.

Consiliul de Administratie al Oltchim a aprobat, la inceputul acestei saptamâni, planul de repornire a combinatului, potrivit Agerpres. Incepând cu data de 20 octombrie va fi pregatita instalatia ‘Electroliza membrana’ in vederea demararii productiei de produse clorosodice, iar in saptamâna 22-28 octombrie instalatia va fi pornita propriu-zis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.