Olt – 13, zi cu ghinion pentru Bercea

Data:

Interlopul va sta in inchisoare noua ani si jumatate

Sentinta amanata pentru 13 martie pentru spalare de bani si evaziune fiscala a interlopului Anghel Sandu, zis Bercea, a fost solutionata cu condamnarea interlopului la doi ani de inchisoare cu executare.

Acesta a mai primit si o amenda penala in valoare de 2.000 lei. In acelasi dosar, judecatorii au mai dispus ridicarea sechestrului pus pe conturile bancare precum si imobilele si terenurile ce apartin lui Bercea. Aceasta sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Craiova in termen de 15 zile.

In perioada 2001-2005, Bercea a acordat, sub forma de avans, marfa si imprumuturi financiare suma de 50.803.591.400 Rol, in conditiile in care intre societatile administrate de acesta si societatile beneficiare nu s-au derulat tranzactii comerciale. Totodata, acesta a ridicat din conturile societatilor administrate in baza unor documente fictive, suma de 18.404.000.000 Rol – reprezentand salarii, sume pe care le-a reintrodus in circuitul financiar al societatilor administrate.

„Tot in baza unor documente fictive, inculpatul Anghel Sandu a ridicat din conturile unei societati comerciale dividende in suma de 1.968.000.000 Rol, iar din contul alteia, in suma de 3.243.500.000 Rol, in conditiile in care societatile din conturile carora a ridicat aceste sume, au inregistrat pierderi luna de luna“, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

De asemenea, Bercea Mondial a distrus sau ascuns actele contabile apartinand celor cinci societati al caror asociat si administrator a fost, cu scopul de a ingreuna si obstructiona controlul organelor fiscale, situatie ce a impus efectuarea verificarilor de pe extrasele de cont ridicate din unitatile bancare, unde societatile administrate au avut deschise conturile.

In urma controlului efectuat de organele fiscale a mai rezultat ca inculpatul, in calitate de persoana fizica si persoana juridica, a acordat imprumuturi mai multor persoane fizice si juridice de la care a perceput o dobanda lunara cuprinsa intre 5 si 15%, veniturile astfel obtinute in plus fata de suma imprumutata nefiind declarate organelor financiare, sustragandu-se, astfel, de la plata obligatiilor catre bugetul de stat.

„In plus, inculpatul nu a inregistrat adaosul comercial aferent marfurilor achizitionate si vandute de una din societatile comerciale al carei administrator era, diminuand atat veniturile din vanzarea marfurilor cat si cheltuielile cu marfurile (cu consecinta diminuarii profitului impozabil) si a cumparat pentru o alta societate pe care o administra un teren in suprafata de 4.188,70 mp in valoare totala de 3.963.462.000 lei (din care TVA-ul era de 632.821.664 lei), pe care ulterior si l-a vandut siesi, ca persoana fizica, cu pretul de 5.000 lei, prin vanzarea cu un pret inferior valorii de cumparare a terenului, fiind influentate obligatiile la bugetul consolidat al statului, firma sustragandu-se de la plata impozitului pe profit in suma de  82.016,0084 lei“, se mai arata in comunicatul de presa.

De asemenea, Anghel Sandu nu a evidentiat TVA colectat in suma de 32.641,6017 lei, astfel ca prin decontul de TVA aferent lunii septembrie 2004, societatea a inregistrat o suma negativa a taxei pe valoare adaugata in suma de 44.272,6850 lei, prin acest decont inregistrat la Administratia Finantelor Publice Slatina sub nr. 242556 din 22.10.2004 cu optiunea de rambursare, societatea beneficiind de rambursare ilegala de la bugetul de stat a TVA in suma de 32.641,60 lei. Procurorii au instituit un sechestru asigurator asupra conturilor lui Bercea, in suma de 102.609,01 euro si 436.863,98 lei, precum si asupra a 13 imobile detinute de acesta.

Reamintim faptul ca in urma cu aproximativ o luna, Sandu Anghel a mai primit inca sapte ani si sase luni pentru tentativa de omor asupra nepotului sau. Acum interlopul se afla incarcerat in penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova si are de executat, pana acum, un total de noua ani si jumatate de inchisoare.

Georgiana Leulescu Raicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...