Olt: 13 parlamentari în 10 colegii; 10 deputaţi şi senatori sunt de la USL

Cele mai citite

OLT-HARTATrei dintre candidaţii PP-DD în judeţul Olt au reuşit să obţină, la redistribuire, mandate de parlamentar deşi nu s-au clasat pe prima poziţie în opţiune electoratului din Olt, care a votat cu reprezentanţii acestei formaţiuni în proporţie de aproximativ 21%.

Deputaţii PP-DD de Olt sunt Luminiţa Pachel Adam, care a obţinut aproape 28% din voturile valabil exprimate în colegiul 7 Corabia, şi Dumitru Niculescu, care a întrunit circa 26% din sufragii.

De la PP-DD va mai merge în Parlament şi Teiu Păunescu, preşedintele filialei judeţene a partidului, care a candidat pentru un mandat de senator în colegiul 2, unde a obţinut 24% din voturi.

În toate colegiile în care au candidat, reprezentanţii PP-DD s-au situat pe a doua poziţie după cei ai USL care în toate colegiile din judeţ au întrunit peste 60% din voturile valabil exprimate.

În judeţul Olt, la Senat, USL a avut 67% din voturi, PP-DD – 21,98%, ARD – 7,83%, iar celelalte formaţiuni sub 5%. Şi pentru Camera Deputaţilor USL a fost pe primul loc, cu un total de 119.974 voturi (66,1%), urmat de PP-DD – 21% şi ARD cu 7,52%.

Judeţul Olt va fi reprezentat în viitorul Parlament de nouă deputaţi şi patru senatori, zece dintre parlamentari, cei de la USL, respectiv deputaţii Emil Moş, Daniel Bărbulescu, Florin Iordache, Virgil Delureanu, Dan Ciocan, Gigel Ştirbu, Alexandru Stănescu şi senatorii Darius Vâlcov, Mihai Niţă şi Dan Şova reuşind să obţină mandatele cu peste 60% din voturile exprimate în fiecare din colegiile în care au candidat.

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie