Olimpică gălăţeană premiată de municipalitate

medalia olimpiadaAndra Cosmina Albulescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Costache Negri din Galaţi, medaliată cu aur la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a primit joi din partea municipalităţii gălăţene un cec în valoare de 3.000 de lei.
Aceeaşi sumă a primit-o şi profesoara ei de geografie, Gina Burghiu. Eleva a mai primit şi din partea asociaţiei de părinţi a liceului la care învaţă un plic cu 500 de lei.
La Olimpiada Internaţională de Geografie, Andra Cosmina Albulescu a participat alături de alţi 127 de elevi din 32 de ţări. Tânăra a terminat clasa a XI-a şi este o obişnuită a competiţiilor şcolare încă din clasa a VIII-a, de când se califică, an de an, la faza naţională a olimpiadelor şcolare.
Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că în luna septembrie îi va premia pe elevii medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale şi la cele regionale. Vor fi recompensaţi şi profesorii care i-au pregătit, dar şi unităţile şcolare din care provin elevii. Premiile acordate medaliaţilor la olimpiadele internaţionale sunt de 12.180 de lei, pentru medalie de aur şi premiu special, 9.430 de lei – medalie de aur/premiul I, 8.080 lei – medalie de argint/premiul II, 5.770 de lei – medalie de bronz/premiul III şi 3.940 de lei – menţiune. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.