O turistă de 19 ani a fost omorâtă de un urs pe Jepii Mici / Recuperarea trupului este extrem de dificilă din cauza prezenței în zonă a animalului

Data:

UPDATE: Animalul a fost împușcat pentru că a atacat de mai multe ori salvamontiștii. Trupul tinerei a fost recuperat de către salvatorii montani.

O turistă a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă, conform anunțului făcut de Salvamont Prahova. O echipă de intervenție s-a deplasat rapid la fața locului și, recent, a coborât în rapel pe firul văii, unde a găsit victima, din păcate, decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a prezenței continue a ursului, aflat la aproximativ 10-15 metri de salvatorii montani.

Turistul care a asistat la incident și a apelat serviciul 112 a fost preluat de jandarmii montani și transportat în siguranță la Bușteni.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova a transmis anterior că, în urma a două apeluri la 112, care semnalau atacul ursului asupra unei femei pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. Acolo, au identificat apelantul, un bărbat aflat în afara oricărui pericol. Din discuțiile cu acesta, a reieșit că victima a fost târâtă de urs într-o zonă inaccesibilă vizual. În prezent, jandarmii și salvamontiștii încearcă să recupereze femeia pentru a-i acorda ajutor.

Conform datelor disponibile la acel moment, apelantul a relatat că victima a fost târâtă de animalul sălbatic, pierzând-o astfel din raza sa vizuală.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...