O suprafaţă de peste şapte hectare de mirişte de porumb, vegetaţie uscată şi mărăciniş a ars în județul Giurgiu

Cele mai citite

Pe o suprafață de peste șapte hectare, în zonele rurale ale județului Giurgiu din Romania, s-au declanșat incendii în ultimele ore ca urmare a focului deschis în spații deschise. Echipele de pompieri din Giurgiu au intervenit prompt, acționând cu patru autospeciale specializate pentru a stinge aceste incendii.

“Pompierii din Giurgiu au răspuns apelurilor cetățenilor și au gestionat eficient situațiile de urgență locale, fiind mobilizați non-stop, 24 de ore din 24. În ultima perioadă, aceștia au fost solicitați să intervină în trei localități: Gostinu, unde s-a înregistrat un incendiu pe o suprafață de aproximativ trei hectare de miriște de porumb; Puieni, unde focul a afectat vegetația uscată și mărăciniș pe o arie de aproximativ patru hectare; și la Hulubești, unde incendiul a cuprins vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ trei mii de metri pătrați”, conform unui comunicat de presă emis marți de către ISU Giurgiu.

Intervenția pentru stingerea incendiilor a fost efectuată de către pompierii din Detașamentul Giurgiu, Punctul de Lucru Greaca și Punctul de Lucru Călugăreni, folosind patru autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Cauza probabilă a incendiilor a fost identificată drept folosirea focului deschis în spații deschise.

De asemenea, ISU Giurgiu a subliniat că, în urma fiecărui incendiu de vegetație uscată sau miriște de pe terenurile agricole, se transmit Agenției Județene de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) coordonatele geospațiale ale locului unde s-a produs evenimentul, pentru a se putea lua măsurile necesare în consecință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie