O sportivă din Ploiești a sărit de la etajul 139 al emblematicului Burj Khalifa din Dubai

Data:

Cornelia Mihai, în vârstă de 39 de ani, din Ploiești, s-a numărat printre cei 31 de sportivi din 15 țări care au realizat 437 de salturi de la etajul 139 al emblematicului Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 de metri. Evenimentul EXIT139 a fost un spectacol de BASE Jumping, o disciplină extremă care presupune sărituri de la înălțime cu parașuta.

Cornelia Mihai a postat pe Instagram o imagine cu momentul săriturii sale, însoțită de citatul „Perfect speed, my son, is being there” („Viteza perfectă, fiul meu, este acolo”), extras din romanul Pescăruşul Jonathan Livingston de Richard Bach.

Originară din Ploiești, Cornelia Mihai este triplă campioană mondială la Canopy Piloting, o disciplină de parașutism acrobatic considerată una dintre cele mai periculoase din acest sport. Deține două recorduri mondiale, la viteză și distanță, și a fost prima femeie din lume care a obținut multiple medalii la un Campionat Mondial de pilotaj cu parașuta.

Într-un interviu acordat revistei Avantaje, Cornelia povestea că a fost probabil prima femeie din România care a sărit de la 4.000 de metri având un aparat de fotografiat montat pe cască.

Deși activitatea sa de parașutism era concentrată în weekenduri, în timpul săptămânii mergea la cursurile universitare. Deși parașutismul era mult mai dezvoltat în alte țări, Cornelia a ales să rămână la Ploiești, unde i s-a oferit șansa unică de a zbura și de a-și urma visul.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ucraina cumpără două reactoare nucleare din Bulgaria pentru centrala de lângă România

Președintele Volodimir Zelensky a aprobat achiziționarea a două reactoare...

Tragedie în Macedonia de Nord: Cel puțin 51 de morți și 100 de răniți într-un incendiu

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de sâmbătă...

Vremea se schimbă brusc: temperaturile scad cu peste 10 grade și revin ploile

După o zi de sâmbătă neobișnuit de caldă, duminică,...

Noile cărți de identitate aprind spiritele: Marcel Ciolacu, acuzat că folosește tema LGBTQ în scop electoral

Începând cu 15 martie, România va începe tipărirea primelor...