O firmă de construcții din Titu a câștigat licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă

Cele mai citite

Luni, 25 ianuarie 2021, CNAIR a desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”. Câștigător desemnat este SC MARISTAR COM SRL, cu preţul de 66,847,689.39 Lei fără TVA.

CNAIR a anunțat marți că va trece la semnarea contractului de execuție după expirarea termenului legal de 10 zile, în care se pot depune contestații. În document sunt prevăzute 24 luni pentru execuția lucrărilor și o perioadă de garanție de 60 de luni.

În baza contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuire sistem rutier, înlocuirea parapetului pietonal și directional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces etc.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanta, unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Pe lângă acest proiect, CNAIR a demarat și procedura de achiziție publică pentru reabilitarea Podului peste brațul Borcea, cu o valoare estimata de 96.791.664,03 lei. În prezent, comisia de evaluare analizează ofertele depuse.

Compania Maristar Com SRL a fost înființată în 2007 în Titu, județul Dâmbovița. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 116 milioane lei, un profit de 8 milioane și un număr de 100 de angajați. Printre cele mai cunoscute companii pentru care a lucrat se numără CTP, Kaufland și Lidl. Firma a ocupat poziția 34 în clasamentul Top 100 Antreprenori generali în construcții, în 2019.

În cazul reabilitării Podului de la Cernavodă au mai fost trei ofertanți: Asocierea Construcții Erbașu – Vahostav SK, Asocierea Luconsa – Autoprima Serv și  Asocierea Freyrom S.A. – Procons Group – Metabet CF S.A.

Amintim faptul că lucrările vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care la acest pod nu s-au mai făcut niciun fel de reparații semnificative, pe partea rutieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Albert Einstein, excepţionalul fizician german

Albert Einstein este unul dintre cei mai mari fizicieni din istorie și a schimbat pentru totdeauna modul în care...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img