O familie din Calarasi a castigat in instanta reducerea pretului unui apartament construit cu bani publici, aproape la jumatate

Data:

Apartament castigat in instanta la jumatate de pret
Apartament castigat in instanta la jumatate de pret

O familie care a contestat pretul unui apartament nou cumparat in anul 2007 de la Consiliul Local al municipiului Calarasi a castigat irevocabil la Curtea de Apel Bucuresti reducerea pretului cu aproximativ 150.000 lei.

‘Dupa un an de zile de procese pentru stabilirea pretului final al unui apartament nou situat in blocul Pompieri din municipiul Calarasi, trei instante au hotarat ca pretul solicitat de Consiliul Local in valoare de 324.661 lei nu este datorat de cumparatori, astfel ca in mod irevocabil Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca trebuie incheiat un act aditional la contractul de vanzare-cumparare in care sa fie stipulat pretul de 184.000 lei’ a declarat, pentru AGERPRES, avocatul partii, Catalin Stan.

Acesta a mentionat ca autoritatile locale au fost obligate de instanta sa aduca la indeplinire in termen de 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii dispozitiile Legii nr. 114/1996, in sensul ca celor in cauza trebuie sa le fie intocmita cartea funciara a apartamentului ce a facut obiectul vanzarii, sa inscrie dreptul de proprietate asupra partilor comune ale imobilului si sa le predea actele de garantie pentru lucrarile executate si pentru bunurile din dotarea apartamentului sub sanctiunea platii de catre autoritate a unor daune cominatorii de 100 lei pentru fiecare zi de intarziere in ipoteza in care nu li se pune la dispozitia proprietarilor actele stabilite de instanta.

Presedintele Consiliului Local al municipiului Calarasi, Valentin Deculescu, a precizat pentru Agerpres ca nu au fost informati despre acest caz si vor cere lamuriri celor abilitati in urmatoarea sedinta de consiliu local.

Apartamentele au fost construite cu bani alocati de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...