O cazarma din Ploiesti va fi transformata in camin de batrani

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

O cazarma din Ploiesti va fi transformata in camin de batrani, in cadrul unui proiect european finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2007 – 2013.
Consilierii locali ploiesteni au votat, vineri, 26 februarie, o hotarare prin care s-a incheiat un acord de parteneriat intre Administratia Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti si Fundatia pentru Copii „Sfantul Sava“ din Buzau, in vederea depunerii cererii de finantare in cadrul proiectului „Schimbare de destinatie din cazarma in camin de batrani“, care va beneficia de finantare in cadrul POR, Axa 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale“.
Pavilionul care va fi transformat in camin de batrani este o constructie cu parter care se intinde pe o suprafata de 1.270,57 metri patrati. Pot fi create aici 24 de locuri prin amenajare a 12 camere cu cate doua locuri, bai individuale si alte incaperi necesare functionarii unei astfel de institutii.
Costul total al proiectului este de 3.423.475,30 lei, din care 2.635.755 de lei (98%) contributia financiara nerambursabila solicitata, 53.791 de lei, cofinantarea din bugetul local la cheltuielile eligibile, 187.324 de lei contributia din bugetul local reprezentand cheltuielile neeligibile si 546.605,30 lei reprezentand TVA-ul.
Pentru obiectivul de investitii care va fi realizat este necesar ca, pentru o perioada de cel putin cinci ani dupa darea in folosinta, sa se acopere toate cheltuielile de functionare din bugetul municipiului Ploiesti.
La Ploiesti nu exista o astfel de institutie, iar Administratia Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti nu detine acreditare pentru acest gen de servicii. De aceea a fost necesara incheierea unui acord de parteneriat cu Fundatia pentru copii „Sfantul Sava“ din Buzau, care este o organizatie neguvernamentala (ONG) ce functioneaza in cadrul Catedralei municipale „Sfantul Sava“ din municipiul Buzau.
In cadrul acestei fundatii functioneaza Asezamantul pentru batrani din comuna Amaru, sat Campeni, care este acreditat pentru furnizarea serviciilor sociale: servicii de gazduire, asistenta medicala si ingrijire, consiliere psihologica, socializare si petrecerea timpului liber. Contributia acestui partener la realizarea proiectului este participarea cu experienta sa la realizarea serviciilor pentru care este acreditat. (Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie