Numărul românilor care traversează podul Ruse-Giurgiu s-a dublat după aderarea la spațiul Schengen

Data:

Numărul românilor care traversează podul Giurgiu-Ruse a crescut de peste două ori față de perioada anterioară aderării complete a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Prefectul regional din Ruse, Dragomir Draganov, estimează că până în luna mai va fi finalizată și a doua secțiune a podului, cu o lungime de peste 400 de metri.

De la 1 ianuarie, ultima barieră de frontieră dintre cele două țări a fost eliminată la punctul de trecere Giurgiu-Ruse, pe podul care traversează Dunărea, în urma integrării complete a României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Numărul de traversări între cele două țări a crescut semnificativ în primele zile ale anului 2025. Autoritățile bulgare raportează o medie de peste 5.000 de vehicule care au trecut podul Giurgiu-Ruse la începutul săptămânii, comparativ cu o medie de aproximativ 2.000 înainte, conform presei bulgare.

Miercuri a început a doua etapă a lucrărilor de reparație a podului, iar traficul se desfășoară pe o singură bandă. Agenția de presă Rador informează că timpul de așteptare pentru autoturisme și camioane este estimat la șapte minute pe fiecare sens, pe durata lucrărilor.

Reparațiile la secțiunea actuală a podului sunt programate să fie finalizate până cel târziu pe 15 mai, conform prefectului regional Dragomir Draganov. Finalizarea completă a lucrărilor de reparație este estimată pentru vara anului viitor.

Chiar și în contextul acestor lucrări, interesul românilor pentru deplasări în Bulgaria rămâne ridicat. Acesta este alimentat nu doar de atracțiile turistice ale țării vecine, ci și de prețurile mai mici la anumite produse. Printre acestea, țigările sunt deosebit de căutate, având în vedere că prețul tutunului în Bulgaria este mai redus decât în România.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL