Numarul infectiilor acute ale cailor respiratorii superioare si al pneumoniilor este in crestere

Data:

Toamna, sezonul racelilor
Toamna, sezonul racelilor

Numarul cazurilor de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si de pneumonie este in usoara crestere, informeaza, marti, printr-un comunicat Directia de Sanatate Publica (DSP) a judetului Calarasi.

In ultima saptamâna, prin sistemul de supraveghere a gripei si afectiunilor virale respiratorii a fost raportat la nivelul judetului un numar total de 794 de imbolnaviri diagnosticate clinic ca infectii de cai respiratorii superioare, cele mai multe la copii, respectiv 661 de cazuri. Din totalul de 794 de cazuri, opt copii au fost spitalizati. In aceeasi perioada, au fost inregistrate 215 cazuri de pneumonie, dintre care 43 au fost spitalizate.

Daca numarul cazurilor de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si pneumonie este in usoara crestere fata de saptamâna 20-26 septembrie, când s-au inregistrat 708 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 199 de cazuri de pneumonie, cifrele se inscriu in limita valorilor statistic asteptate, se mentioneaza in comunicatul DSP.

In perioada similara a anului 2009 (28 septembrie – 4 octombrie), la nivelul judetului au fost raportate 1.045 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 225 cazuri de pneumonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...