Dupa mai bine de 20 de ani, timp in care oltenitenii, si nu numai ei, au tot sperat intr-o viata mai buna, dupa ce perioada de tranzitie prin care a trecut tara noastra a reusit sa puna pe butuci economia Romaniei si milioane de oameni au intrat in somaj, iata ca se intrezareste o raza de speranta pentru olteniteni.
In luna ianuarie a.c., a luat fiinta Clubul de Afaceri Oltenita, care are in vedere imbunatatirea vietii celor care locuiesc in municipiul Oltenita si zonele limitrofe. Presedintele Clubului de Afaceri, Petre Leonard, fost consilier PD-L in cadrul consiliului local Oltenita, a tinut sa ne dea cateva detalii asupra obiectivelor si planurilor de activitate ale clubului.
„In cei 21 de ani de la revolutie, municipiul Oltenita a pierdut cca 17.000 de locuri de munca. Si aici vorbim de falimentarea Santierului Naval Oltenita, ISCIP Ulmeni, Fabrica de conserve Valea Rosie si Filatura Oltenita. Asta inseamna un dezastru economic. Obiectivul nostru principal este sa cream acele locuri de munca ce au disparut dupa revolutie. Clubul de Afaceri Oltenita are 20 de membri din toate domeniile de activitate: oameni de afaceri, bugetari, liberi profesionisti, deci oameni pe diverse domenii, nu numai oameni de afaceri. Sunt domenii in care credem ca ne putem implica pentru o viata mai buna pentru noi si copiii nostri. Vom incerca sa interactionam cu edilii locali pentru atragerea de investitori, astfel incat sa aducem acele locuri de munca ce s-au pierdut in acesti ani. Avem membri din toata paleta economica. Eu am fost cu ideea infiintarii acestui club. Consider ca am facut bine, dar am plecat la un drum lung, nu se poate realiza peste noapte tot ceea ce ne-am propus. Noi am luat fiinta la inceputul acestui an. Suntem tineri, media de varsta a membrilor este de 32 de ani, impartasim aceleasi valori, unul din scopurile pe care le avem este ideea intrajutorarii dintre noi. De altfel, aceasta este si ideea primordiala. Noi ne aflam acum intr-o perioada critica din punct de vedere economic si nu o putem trece decat fiind uniti. In alta ordine de idei, orasul nostru nu are o infrastructura culturala, nu avem infrastructura economica, iar de cea sociala… ce sa mai vorbim. Si totul pleaca de la bani. Si cum facem rost de bani? Exact ce spuneam mai devreme, atragerea de investitori care vor crea locurile de munca necesare oltenitenilor. Creand acele locuri de munca, se vor plati taxe si impozite mai mici si de la multi, si asta aduce mai multi bani la bugetul local. Atunci vor fi destui bani sa se faca si infrastructura economica si culturala. Se va reface baza sportiva care a fost lasata in paragina. Este pacat ca tinerii au plecat sa munceasca in strainatate. Binele nostru este si binele comunitatii.
Oricine se poate inscrie in clubul nostru. In primul rand va fi prezentat membrilor clubului, persoana isi va face o prezentare, apoi se va vota intrarea in randul membrilor a solicitantului. Noi suntem tineri, vrem sa miscam lucrurile din loc, avem capacitatea fizica si cea intelectuala. Traim in viata reala. Nu suntem santajabili, nu suntem ancorati in activitati cu statul si suntem convinsi ca o sa realizam ce ne-am propus. Problema nu este DACA o sa realizam, ci CAND. Noi suntem invatati sa vorbim putin si sa realizam mai mult. Rezultatele vor incepe sa se vada, probabil, la inceputul anului viitor“.
Mihaela Ionita